Ana sayfa » Yerel » Aliağa’da Bisiklet Yolu Uzunluğu 25 Kilometreye Çıkıyor..

Aliağa’da Bisiklet Yolu Uzunluğu 25 Kilometreye Çıkıyor..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı yaşamlarına katkı sağlanması ile kentteki trafik yükünün azaltılmasına yönelik olarak muhtelif bölge ve caddelere Avrupa Standartlarında bisiklet yolları yapıyor.

Aliağa Eurovelo Rotasında Yer Alıyor..

Avrupa Bisiklet Turizm Ağı Eurovelo’nın İzmir’de bu ağın kuzeyindeki ayağında Aliağa’daki destinasyon önemli yer tutuyor. Eurovelo ile İzmir’den Aliağa’ya, Bergama’dan ve Ayvalık’a kadar tarihi, turistik ve doğal güzellikler, Avrupa’dan gelen bisiklet gezginleriyle renklenirken Aliağa Belediyesi de kentte yeni bisiklet yolu yapımı çalışmalarına devam ediyor.

Bisiklet Yolu Uzunluğu 25 Kilometreye Çıkıyor..

Geçmiş yıllarda Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı, Yalı Mahallesi Plaj Caddesi, Yeni Şakran Sahili, Yeni Mahalle Kent Park, İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi gibi kentin muhtelif yerlerine Avrupa standartlarına uygun bisiklet yolu kazandıran Aliağa Belediyesi, son olarak Yeni Mahalle’de yaptığı yol ve kaldırım çalışmaları esnasında Yeni Mahalle bölgesine 5 kilometrelik bisiklet yolu kazandırmıştı.

Güzelhisar Caddesi’nden yol ve kaldırım çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, bu cadde üzerine de 2 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu kazandıracak. Güzelhisar Caddesi’ndeki çalışmanın tamamlanmasıyla kentteki bisiklet yolu uzunluğu yaklaşık 25 kilometreye ulaşacak..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com