Ana sayfa » Güncel » İZ GAZETE DE 2021 YILI ASGARİ ÜCRETİ 3.100 LİRA..

İZ GAZETE DE 2021 YILI ASGARİ ÜCRETİ 3.100 LİRA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 asgari ücretini 2 bin 825 lira olarak açıkladı. Muhalefetin, asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalı, vergiden de muaf tutulmalı çağrılarına çeşitli kurumlar, kurum içi asgari ücretlerini belirleyerek yanıt verirken, bir açıklama da İz Gazete’den geldi.

İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Ümit Kartal, kurum içerisinde asgari ücreti 2021 yılı için 3 bin 100 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

Basının içinde bulunduğu karanlık tablodan çıkmanın yollarından en önemlisinin basın çalışanlarının haklarının güçlendirilmesi olduğunu hatırlatan Kartal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Basın, özellikle de yerel basın tam bir karanlık dönemi yaşıyor. Pandemi, ekonomik kriz ve artan siyasi baskı, sektörü her geçen gün daraltırken, niteliğin de büyük oranda düşmesine neden oluyor.

Arkadaşlarımızla ve Türkiye Gazeteciler Sendikası ile istişare ederek, 2021 yılı için kurum içi asgari ücreti 3 bin 100 lira olarak belirledik. Bu rakamın da özgürce gazetecilik yapmak için yeterli olmadığının farkındayız. Ancak özellikle mesleğimizi korumak için buradan başlamak gerektiğine inanıyoruz”

‘YEREL BASINA SAHİP ÇIKIN..’

Kartal, “Basının özgür olmadığı koşullarda, hiçbir yurttaşın kendisini tam anlamıyla özgür hissedebilmesi mümkün değil. Basınımızın içine düşürüldüğü ağır koşulları ve artan niteliksizleşmeyi hep beraber aşabiliriz. Bu vesile ile tüm demokratik kurumlara yerel basına sahip çıkma çağrısı yapıyorum” şeklinde konuştu.

5’NCİ YILDA SENDİKA..

Türkiye Gazeteciler Sendikası ile istişare halinde olduklarını da kaydeden Kartal, “Arkadaşlarımızın bir kısmı sendikaya üye oldular. Tamamı da iradelerini bu yönde kullanırsa, sadece maaş konusunu değil, başkaca sosyal hakları da toplu sözleşme ile bağlamak istiyoruz. Gazetemiz ocak ayı içerisinde 5’nci kuruluş yılını kutlayacak. 5’nci yıla çalışanları ile toplu sözleşme imzalamış bir gazete olarak girmek istiyoruz” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com