Ana sayfa » Kültür-Sanat » Çiğdem Çimen-EDREMİT’İN AYDINLIK YÜZÜ SANATÇI CEMİL AKTAŞ..

Çiğdem Çimen-EDREMİT’İN AYDINLIK YÜZÜ SANATÇI CEMİL AKTAŞ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Ressam ve heykeltraş Cemil Aktaş, Edremit’in sanat dünyasına birçok eseri ile damgasını vuran değerli bir sanatçımızdır. Kendisi Yunanistan’ın ve Kıbrıs’ın birçok şehrindeki karma resim sergilerine katılmıştır. Sanatı ile barış ve dostluk rüzgârları estirmiştir.

Aktaş Çanakkale, İzmir, Edirne, Rize, Nevşehir gibi şehirlerimizde gerçekleşen festival ve resim sergilerinde yer almıştır. Ortaya koyduğu başarılı eserler ile Kuzey Ege’de farkındalık yaratmıştır. Kendisi toplumsal konulara dokunan, yaşadığı bölgeyi layığıyla temsil eden ve üretken kişiliği ile sanatın saygın yüzü olmaya devam etmektedir.
       
Aktaş,  sanatçının yaşadığı toplumdan bağımsız olamayacağını anlatmaktadır. Yeri geldiğinde insanlık için bir katkı sunması gerektiğini vurgulamıştır. Günlük koşturma içerisinde sanatın bizler için aslında ne denli önemli olduğuna işaret etmiştir. Ölümsüzlüğe kanat açan eserleri ile hem yaşadığı dönemi hem de Edremit’i çoktan aşmıştır. Gelin hep birlikte saygıdeğer sanatçımızın dünyasına konuk olalım.
     
Sanatçımız Cemil Aktaş, Rize’de düzenlenen İlkokullar Ararası resim yarışmasında birinci seçilmiş. Yapmış olduğu resimler, öğrencisi olduğu Edremit Lisesi’nin öğretmenlerinin de beğenisini kazanmış. Bu dönemlerde sanat hayatına adım atmış. Resim çalışmalarının yanı sıra kendisi Edremit Lisesi’nin hem futbol hem basketbol okul takımının oyuncusuymuş.

Edremit Spor’da da top koşturan Cemil Bey, bir süre eğitim ve futbol hayatına Çanakkale’nin Ezine ilçesinde devam etmiş. 1994 yılında ise sanat hayatına geri dönmüş. Hiç vakit kaybetmeden heykel çalışmalarına başlamış.
     
2000 yılında ilk kez Edremit’te rölyef ve heykel sergisi açılışını gerçekleştiren Aktaş’ın, bölgeye eserleri ile değer kattığını görmekteyiz. Değerli sanatçımız 2003 yılında o dönem belde olan Kadıköy’de Mevlana, Semazen ve on altı Türk büyüklerinin büstünü yapmıştır. 2005 yılında Edremit Soğuk Tulumba mevkiinde bulunan Koca Seyit Parkı’na kazandırılan Atatürk, Koca Seyit ve Şehit Hamdi Bey anıt rölyefleri de yine kendisine aittir.      
     
Ölmez ağaç zeytin misali bir barış elçisi olan sanatçımızı, 2013 ve 2014 yıllarında Gökçeada’da gerçekleşen Türkiye-Yunanistan Barış, Dostluk ve Sevgi Karma Resim Sergisi’nde görmekteyiz.

Bir sanatçı duyarlılığı ile iki yakanın sesi olmayı başaran Aktaş, Yunanistan ve Kıbrıs’ta bulunan Kanserli Hastalar ve Otizm Çocuklar Derneği’ne iki eserini bağışlamıştır. Komşumuz Yunanistan’da sanatın dostane izlerini bırakan Cemil Bey, hiç şüphesiz bu davranışı ile herkes için örnek teşkil etmektedir. Kendisini kutlar, başarılarının devamını dilerim.
   
Ressam ve heykeltraş Cemil Aktaş, son dönemlerde de çalışmalarını ara vermeden sürdürmektedir. Edremit Körfezi’nin değerlerine sahip çıkmaktadır. Onların gelecek kuşaklar tarafından da tanınması için çaba sarf etmektedir.

2019 yılında Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yer almak üzere edebiyatımız ve Edremit Körfezi için oldukça önemli bir yere sahip olan Sabahattin Ali’nin rölyefini yapmıştır. Nice sanatsal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan kültür merkezine ismini veren, Edremit’in gurur kaynağı sanatçımız klarnet virtüözü ve bestekâr Şükrü Tunar anısına da bir rölyefe hayat veren yine kendisidir.

Son olarak ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini, Edremit’te bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun duvarına yapmıştır. Geçtiğimiz günlerde bitirmiş olduğu bu çalışmasını, kendisi sanat yaşantısının en anlamlı, en güzel ve en büyük resmi olarak nitelendirmektedir..

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com