Ana sayfa » Kültür-Sanat » Çiğdem Çimen-DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI KUTLU OLSUN..

Çiğdem Çimen-DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI KUTLU OLSUN..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Çocuklarımız hayaller ile büyür. Bu nedenle onlar dünyayı anlama yolculuklarında kütüphaneler ile tanışmalıdır. Kitaplar ile arkadaş olmalıdır.

Edebiyattan müziğe, tiyatrodan sinemaya, resimden plastik sanatlara kadar uzanan kültür-sanat şemsiyesi altında bulunmalıdırlar. Çocuklarımızın beslenme ve yiyecek ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsak, onların ruhsal ve zihinsel gelişimleri için de gereken özeni göstermeliyiz.
     
    Biz büyükler de içinde bulunduğumuz pandemi döneminde kitaplara her zamankinden daha çok sarıldık. Okumanın, pek çok olumlu yönünü hatırladık. Çocuklarımızın küçük yaşlarda okuma alışkanlığı kazanması gerektiğini biliyoruz.

Onların örnek alacağı kişilerin bizlerin olması gerektiğini de. Bizler rol model olacağımız gibi çocuklarımızı kitaplar ile buluşturmalıyız. Bu konu da Balıkesir’i, çok şanslı görüyorum. Çünkü sadece çocuklar için hizmet veren bir kütüphanemiz var.

Çocuklarımız ile birlikte, hafta içi saat 08:30-12:30 ve 13:30-17:30 saatleri arasında Karesi ilçemizde Karaoğlan Mahallesi Ece Amca Sokak, No:4 adresinde bulunan ‘ECE AMCA ÇOCUK KÜTÜPHANESİ’ ne gidebiliriz.

      Bu yıl, Dünya Çocuk Kitapları Haftası 9-15 Kasım günleri arasında kutlanılıyor. Bu vesile ile çocuklarımızın kitaplar ile ilgilenmelerini sağlayan, ilgi alanlarına göre kitapları incelemelerine fırsat tanıyan ve okuma alışkanlığını kazanmalarına oldukça yardımcı olan kütüphanemizdeki işleyiş hakkında siz sevgili okurlarıma bazı bilgiler sunmak istiyorum. Okuduğunuz da göreceksiniz ki, çocuklarımızın kitaplara ulaşması için hiçbir engel yok.
     
Kütüphanemizdeki bütün hizmetler ücretsiz. Ancak bir kitap kaybolduğunda,  yıprandığında o kitabın aynısını satın alıp kütüphaneye iade etmeniz geriyor. Eğer söz konusu olan kitap piyasada yoksa o kitabın ücretini ödüyorsunuz. Çocuklarımızın bir kitabı ödünç alması için T.C. vatandaşlık numarasını göstermesi yeterli.

On beş yaş üstünde olanlar E-Devlet üzerinden üye olabilir. En az altı ay oturma izni alan yabancılar da sadece yabancı kimlik numarasını gösterip belge ile ödünç verme hizmetinden yararlanabilir.
     
Çocuklarımız yazma ve nadir eserler, danışma kaynakları, daha çok tercih edilen kitaplar, danışma kaynakları, sıklıkla aranan materyaller ile süreli yayınların son sayıları hariç kütüphanemizde yer alan bütün materyalleri ücretsiz olarak ödünç alabiliyor.

Aynı anda üç farklı kitabı ödünç alan bir çocuğumuz, aldığı kitapları on beş gün içerisinde kütüphanemize teslim etmelidir. Ancak bir defaya mahsus olmak üzere bu süre uzatılıyor.

Bunun içinde teslim etme süresinden beş gün önce bilgi vermek gerekiyor. Aksi takdir de teslim günü ya da sonrasında uzatma işlemi kesinlikle yapılmıyor. Uzatma işlemi için kütüphanemizi 0266 241 75 43 iletişim numarasından arayabiliyorsunuz. Ya da aynı işlemi E-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
     
Diyelim ki ödünç alınan kitap zamanında gelmedi o zaman kullanıcı birer hafta arayla sözlü olarak, e- posta ve telefonla iki kez uyarılıyor. Üçünce ve son uyarı ise resmi yazı ile yapılır. Kullanıcı teslim etmesi gereken kitabı getirene kadar başka bir yeni kitap alamaz.

Kitap hiçbir zaman iade edilmezse, herhangi bir hasara karşı yeni bir kitap da getirilmezse; kullanıcı hakkında 26/09/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine göre işlem yapılır.
     
Sevgili okurlarım gördüğünüz üzere, çocuklarımızın kurallar çerçevesinde bir kitabı edinebilmesi için bütün kolaylıklar kütüphanemiz tarafından sağlanmış durumda.

Maddi olanaksızlıklar, günlük koşturmalar gibi bahaneler üretmeyelim. Bir kitabı ödünç almanın sorumluluğunu üzerine alan bir çocuğun, yarın topluma karşı görev ve sorumluluklarını da aynı duyarlılık ile yerine getireceğini bilelim.  
       
Ve , ‘’Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamadım.’’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ilerleyen kitap kurtları yetiştirelim. Kitap aydınlığında güzel yarınların bizlerin olması umudu ile sağlıkla esen kalın..

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com