Ana sayfa » Kültür-Sanat » Çiğdem Çimen-SELAM OLSUN TARİHİ EDREMİT LİSESİ’NE..

Çiğdem Çimen-SELAM OLSUN TARİHİ EDREMİT LİSESİ’NE..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Kuzey Ege’nin incisi Edremit’in, hayatımdaki yeri ve önemi bambaşkadır. Çocukluğumdan beri en çok sevdiğim kentlerin başında gelir. Cumhuriyet Meydanı, Faruk Serpil Parkı, ulu çınarları, bayram yeri, çarşamba pazarı ve eski evleri gibi daha pek çok güzelliğe sahip Edremit nasıl sevilmez ki…

Bu güzel kentimiz ben Kazdağ Çiğdemi’ni her gidişimde kucaklar. Her sokağında bir başka mutluluğu yaşatır. Edremit’in tarihi ve doğal yapısının hiç ama hiç bozulmasını istemem. Sahip olduğu bütün değerleri herkesin öğrenmesini ve bunları gelecek aktarmasını isterim.
     
Annemin dayısı Saraç Ahmet’in evi, Kapıcıbaşı Mahallesi’ndeydi. Büyük dayımı ziyaret edişimiz, bayram günlerinde elini öpüşümüz, kendisinin bizleri güldüren sohbeti bana Edremit’i daha çok sevdirdi. Bazen eski Edremit günlerini anlatırdı. O’nu Ege şivesi ile dinlemek pek keyifliydi.

Anneannem de Gazi Okulu’nu, terzi çıraklığı yaptığı, alanlarda incir ve mandalina topladıkları günleri anlatırdı. Aile büyüklerimden eski Edremit’i öğrenmek güzeldi. Her bir yaşanmışlık, bugünü daha anlamlı kılıyor. Edremit için ne yapabilirim isteğini diri tutuyor.

Bu isteğimi,  Edremit Lisesi ve Edremit Körfez Anadolu Lisesi Mezunları Derneği ‘nin üyesi olarak hayata geçirdim. Derneğimizin kapısını bana açan başta dernek başkanı Hasan İleri olmak bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Bana büyük bir onur ve mutluluk yaşattınız.

Gözbebeğimiz Edremit’i ve tarihi liseyi hep bir adım daha yukarıya taşınacağına inanıyorum. Hayatım boyunca,  üye olduğum 7 Ekim 2020 Çarşamba Günü̈, benim için her zaman özel ve anlamlı bir gün olarak kalacaktır. Derneğin 78 No’lu üyesi olmanın getirdiği sorumluluktan hiçbir zaman kaçmayacağım.
 
Ve son olarak sevgili okurlarım sizlere, Kurşunlu Caddesi, Denizer İş Merkezi No:2 Büro: 49 adresinde çalışmalarına devam eden derneğimiz ve tarihi Edremit Lisesi hakkında şu bilgileri aktarmak istiyorum:
   
Edremit’in ileri gelenleri, 1956 yılında Edremit Lisesi Yaptırma Derneği’ni kurarlar. O zamanın Başbakanı Adnan Menderes’in de hazır bulunduğu bir törenle, lise binasının temelleri atıldı. 1956 yılında başka binada faaliyete geçen lise, Edremit halkının desteği ile tamamlanan kendi binasında hizmet vermeye başlar. 1959 yılından itibaren mezun vermeye başlayan Edremit Lisesi, 2012 yılında Edremit Körfez Anadolu Lisesi adını aldı.

2017 yılında da, Edremit Lisesi ve Edremit Körfez Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği kuruldu. Derneğin Kurucu Başkanı, Volkan Tunçel’dir. Ondan sonra başkanlığı 2018 yılından beri 1966 mezunu Dr. Hasan İleri yürütmektedir. Derneğin kurucu üyeleri ise şunladır: Faruk Tülemiş (1960 Mezunu – Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni ve Teknik Direktör ) Volkan Tunçel (1961 mezunu – Sanayici) , Kemal Karsak (1976 Mezunu – Coğrafya Öğretmeni ) Nebi Gündüz (1978 Mezunu –  Ticaret Adamı ) , Zehra Tuna (1980 Mezunu – Avukat) , Hakan Korkmaz  (1981 Mezunu – Beden Eğitimi Öğretmeni ) ve Sinan Tortum  (1982 Mezunu – Turist Rehberi )

Derneğin kuruluş amacı, başka şehirlerdeki liselerde güç koşullar altında lise eğitimi almaya çalışan Edremitli gençleri bu sıkıntılardan kurtarmaktır.

Başarılı bir geçmişe sahip olan liseye yeniden atılım dönemi yaşatmak, lisenin eski adını geri almak gibi hedefleri olan dernek, dünyanın çeşitli ülkelerine ve ülkemizin farklı yerlerine dağılmış olan, farklı alanlar ve mesleklerde hizmet vermekte olan mezunlar arası iletişim ve dayanışmayı geliştirmeyi de amaçlamaktadır..

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com