Ana sayfa » Güncel » TRT İLK KEZ EYT’Lİ SAYISINI VERDİ, ONU DA YANLIŞ VERDİ, ÖZÜPAK İSYAN ETTİ!..

TRT İLK KEZ EYT’Lİ SAYISINI VERDİ, ONU DA YANLIŞ VERDİ, ÖZÜPAK İSYAN ETTİ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların toplam sayısı, devletin resmi televizyon kurumu TRT aracılığı ile ilk kez kamuoyuna açıklandı.

TRT’de EYT’lilerin toplam sayısı 5 milyon 954 bin 225 olarak verildi. Açıklanan bu rakam, 31 Mart yerel seçimlerinde sonuç değiştiren EYT’lilerin aileleriyle birlikte nüfusunu 20 milyona yakın olarak ortaya koymakta.

TRT’de EYT’lilerin yıllık maliyeti ise sanki tüm EYT’liler bir anda emekli olacakmış gibi 113 milyar lira olarak lanse edildi. EYT SYDD İl Koordinatörü ve Marmara EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve EYT İller Koordinatörü Alper Özüpak verilen rakamlara isyan ederek sert ve sitem dolu bir paylaşım yaptı. İşte Özüpak’ın paylaşımı:

Eyt için İlk defa sayı verdiler, hem de TRT de Toplam eyt li sayısını 5.954.225 olarak veriyorlar, yıllık maliyetini 113 milyar olarak hesaplanırken sanki bütün Eyt liler aynı anda emekli olacakmış gibi maliyeti şişiriyorlar.

Sigortalılık süresi yetse bile arada verdiği boşluklar yada sigortasız (kayıt dışı istihdam) çalıştırılıp; yeterli prim gününü dolduramayanlar var. İkinci ve önemli bir hususta bu yaklaşık 6 milyon EYT linin yarıdan fazlası devlet memuru.

Yani eyt yasası çıksa bile garanti maaşı bırakıp emekli maaşına razı olmayacak olan bir sürü devlet memuru. Haberde gerçekçi olmayan bir diğer maliyet unsuru ise eyt li emekli olunca o kadar kişinin yatırmayacağı sigorta primi denmiş.

Ama onların yerine işe girecek işsizler yatıracak bu primleri. Son olarak da 750 milyarlık maliyet. Yani 20 yıllık maliyet denmiş. İnsafsızca her emeklinin sağlıklı bir yaşam süreceği hiç ölmeden 20 yıl maaş alacağı hesap edilmiş.

Bu tek taraflı ve zarar etmemeyi garanti altına almayı hedefleyen bir hesaplama sistemi. Gerçeklikle en ufak bir ilgisi yok ve bizi maliyet olarak gören bir anlayışla zaten Eyt nin sorunu çözülmez bu nedenle de artık bizim tek isteğimiz 1999 öncesi haklarımızı alana kadar devam edeceğiz.

Unutmayalım ki biz, İktidarı muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak güçteyiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com