Ana sayfa » Güncel » EYT’Lİ VATANDAŞ GENÇLERE SORDU; “BİZ, ER YADA GEÇ EMEKLİ OLACAĞIZ, PEKİ YA SİZ NE YAPACAKSINIZ?..”

EYT’Lİ VATANDAŞ GENÇLERE SORDU; “BİZ, ER YADA GEÇ EMEKLİ OLACAĞIZ, PEKİ YA SİZ NE YAPACAKSINIZ?..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT mağduru Refik Çirik adlı vatandaş gençlere yönelik yazdığı mektubu sosyal medyadan paylaştı bizler er yada geç emekli olacağız peki sizler ne yapacaksınız diye soran Çirik şunları söylüyor ;

Bir topluluk düşünün… ellerinden alınmış haklarından bihaber. Hakları için mücadele edenlere hakaret eden görmezden gelen. Onlar içinde mücadele ettiğimizin farkında bile değiller.

Hangi gençle konuşsam ‘biz zaten emekli olamayız. Emeklilik hayal. Ooo o zamana kadar kanun değişir. Reis ne derse o. Banane #eyt den. Abo ne ya. Vb’ laflar. Bu ülkenin ve bizlerin geleceği olan gençlere gerçekten çok üzülüyorum. Mümkün olduğu kadar bilgilendirmeye çalışıyorum.

Aslında mücadelemizin kendimizden çok onlar için olduğunu, #abo oranlarının değişmemesi durumunda onlarında hak kaybına uğrayacağını anlatıyorum.

Konunun özünün toplumum emekli olmayan tüm bireylerini ilgilendirdiğini anlarıyorum. Onların bu davaya bizlerden daha çok sahip çıkmaları gerektiğini anlatıyorum. Ama yazık ki çoğunluğu bu konuya tepkisiz. Bilgi sahibi değiller.

Bir çoğunun çevresinde birçok #eyt li var. Merak dahi etmemişler. Konunun sadece bizleri ilgilendirdiğini sanıyorlar. Gerçekte ellerinde nasıl bir güç olduğunun farkında değiller. Son seçimde bir çoğu oy kullanmaya dahi gitmemişler.

Onlarda hayatlarından memnun değiller. Hiç bişeyin değişmeyeceğini hiç birşeye inançlarının kalmadığını söylüyorlar. Aslında bugünkü hükümette böyle bir gençlik istiyor. Sormayan, sorgulamayan, önlerine gelen her şeyi kabullenen…

Ey gençler bizler #eyt liler olarak siz farkında olmasanız da sizler içinde mücadele ediyoruz. Bizlerin zaten hakları yıllardır birileri tarafından gasp edildi. Ötelendi. Yok sayıldı. Eh napalım. Buda bizlerin kaderi. Ama bu haksızlık biterse ve de #abo oranları düzelirse bizlerden çok sizler bu işten kazançlı çıkacaksımız.

Bunun sizler tarafından artık anlaşılması lazım. Bizler er yada geç emekli olacağız. Ama sizler ne olacaksımız. Bunu ellili yaşlara geldiğinizde anlayacaksınız.

Bizlerin, babalarınızın, analarınızın, amca, dayı, hala, teyzelerinizin mücadelesine omuz verin. Sizler bu ülkenin ve bizlerin geleceğisiniz.
Bunun bilincine varın.

Biz #eyt liler sizleri çok seviyor gözlerinizden öpüyoruz.

Kalın sağlıcakla…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com