Ana sayfa » Siyaset » “MHP, EYT’LİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTSUN, BİZ CHP OLARAK DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ..”

“MHP, EYT’LİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTSUN, BİZ CHP OLARAK DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel EYT’lilerin sorunlarının çözülmesinin de MHP’nin seçim vaatleri arasında olduğunu belirterek ‘MHP verdiği sözü tutsun, biz destekçisi olacağız’ dedi.

Özel, bu sabah İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündemi değerlendirdi.

Özel, MHP’nin seçim vaatleri arasında EYT’nin (emeklilikte yaşa takılanların) sorunlarını çözecekleri yönünde vaadi olduğunu hatırlatarak, “MHP’nin herkesin huzurunda açıkladığı seçim bildirgesinde var EYT.

Biz bugün Meclis’te toplandığımızda AK Parti hariç 300’ün üzerinde milletvekiliyiz. MHP teklifini getirdiği anda EYT geçer. Biz getirdik reddettiler, İYİ Parti getirdi reddettiler, HDP getirdi reddettiler. MHP’nin kendi kanunu gelse biz oy vereceğiz diyoruz, getirmiyorlar. EYT’nin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’ye katılan Erhan Usta’nın EYT konusundaki çabasını dile getiren Özgür Özel, “Erhan Usta, MHP’nin grup başkan vekiliydi. İYİ Parti’nin teklifi geldi, Erhan Usta ‘Bizim de sözümüz var, oy veririz’ dedi.

Erhan Bey beyefendi bir adamdır ve sözünün eridir. Hep birlikte oy verdik biz. Televizyonlarda alt yazılar geçti ‘Emeklilikte yaşa takılanlara müjde’ diye. Ortalık ayağa kalktı.

Birinci oylamada geçti, ikinci oylama olacak. İkinci oylama öncesinde Devlet Bahçeli, Erhan Usta’yı görevden aldı, EYT’ye sözünü tuttu diye. Daha sonra da MHP’den ihraç ettiler Erhan Usta’yı” şeklinde konuştu.

İktidara gelmeleri halinde EYT ve 3600 Ek Gösterge konusunu çözeceklerini kaydeden Özel, “Eğer önümüzdeki seçimde ittifak olarak seçimi kazanırsak, kendi içimizde kavgaya başlarız önce hangi sorunu çözeceğiz diye.

İçişleri Bakanımız masaya yumruğunu vurur 3600 Ek Gösterge diye, diğer yandan da ‘EYT’ye sözümüz var’ deriz. Önce hangisini çözeceğiz diye kavga ederiz. Bunlar gibi verdiğimiz sözü tutmazlık etmeyiz” değerlendirmesinde bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com