Ana sayfa » Yerel » SAKİNLER SESSİZ KALDI, DENETÇİ PATLADI!, SİTE YÖNETİMİNE DAVA AÇTI..

SAKİNLER SESSİZ KALDI, DENETÇİ PATLADI!, SİTE YÖNETİMİNE DAVA AÇTI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’da yerleşik bir site yönetim firması hakkında yönetimi üstlendikleri site sakinlerince dile getirilen bazı iddialar var.

Bahse konu site yönetimine 2019 yılında açılmış bir dava olduğu hatırlatılıyor. İddialar, yapılan işlerde fiyat ve kalitenin kesinlikle örtüşmediği yönünde. Ayrıca sitede mülk sahibini başka meslek dallarında çalışıyorum diye yanlış bilgilendirip eskort bayanlara kiralama yapıldığı bununla ilgili site yönetiminin duyarsız kaldığı ve mülk sahibini uyarmadığı yönünde başka iddialar da var.

Şikayetçi site sakinleri sitenin 7/24 güvenlikli bir site olmasını da ayrı bir konu olarak değerlendirip bu gibi tatsız hadiselerin yaşanmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Yönetime tedbir alın veya konuyla ilgilenin denildiğinde ise üstüne birde fırça yenildiği iddiasında bulunuluyor.

Site sakinlerinin ifadesine göre kat maliki yani ev sahibi olsanız da durum değişmiyor. Sitelerin özel kanunlarla yönetilen yerler olduğu hatırlatmasında bulunulup bununla birlikte site yönetimi kat mülkiyeti kanununda yazılı olan resmi görevlerini yapmadığı ifadesinde bulunuluyor.

Mülk sahipleri yaşadıkları olaylarla ilgili yönetimin ilgisizliğine istinaden asayiş şubeye şikayette bulunduklarını dile getirip konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtiyor.

Ortak su ve ortak doğalgaz kullanımı dahil olmak üzere 1 milyon 300 bin gibi bir bütçeden söz edlliyor ve bu paranın kullanımına ilişkin 1, 1,5 yıldır hiç bir denetim yapılmadığı dile getiriliyor. Bu ifadeyi kullanan mülk sahibi Denetçi şöyle devam ediyor;

“Ben göreve geldiğim ilk üç ay içinde gerekli denetimi yaptım ancak kaale alınmadı. Site yönetimine görevi devreden firma geride hiç bir evrak bırakmadı, ben denetçi olarak bunun yasal olmadığını belirterek suç duyurusunda bulundum. Şu anda ne elektrik ne su nede benzeri proje yok elimizde çünkü hiç biri bırakılmadı. Geçici başkan görevde iken sitenin önüne kamyon dayayıp bütün evrakları alıp gidiyorlar.

Şu anda biz ortak kullanımda olan su veya doğalgazı bireyselleştirmeye kalksak bunu yapamayız çünkü elimizde her hangi bir proje veya çizim yok. Site yönetimin verdiği hizmetin sorgulanması gerekiyor. 4-5 personel çalışıyor, ortalama birinin maliyeti yıllık 50 bin lira olsa 200-250 bin liralık bir mali tablo var önümüzde.

Yılda 600 bin lira para topluyorsun, üstüne üstlük birde kişi başı 500’yüz lira su yada elektrik kesilirse diye depozit mahiyetine para alıyorsun. Hadi bunu da verdik, bir lambayı 40 liraya değiştirttiler. Bir yıl kadar bir eleman sigortasız çalıştırıldı. 5 yaşındaki bir sitede 100-150 bin lira bir elektrik sarfiyatı oldu. Bunu sorgulamaya kalktığınızda hemen çevrimdışı oluyorsunuz.

Ben bunları da Savcılığa verdim. Şu anda bir bilirkişi ile irtibat halindeyim. 1 eylülde sona erecek adli tatil sonrası dosyaların birleştirilmesi önerisinde bulundu bana. Biri eski yönetim için biri de mevcut yönetim için. Aslında adli süreç daha önce başladı ancak Pandemiye denk geldi biliyorsunuz. Bunlarda meydanı boş buldular, böyle bir yönetim sergiliyorlar. Masterli mühendislerin boş gezdiği bir ortamda yönetimdekiler ayda 30-40 bin liraya para demiyorlar.

Pandemi sürecinden dolayı musdarip olan site sakinlerimizin durumun bilinmesini istediğim için bu açıklamaları yaptım. Çünkü hiç bir denetim mecrası çalışmıyor. Bunların ihbar kabul edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bir çok site sakini olan-bitene seyirci kalıyor, tepki göstermiyor. Ben onların gibi yapmayıp üstelikte bir denetçi olarak tepkimi böyle göstermek istedim.

Site yönetiminin keyfi tavırlarından kaynaklanan bu sorunların bir an önce son bulmasını istiyor, beni dinlediğiniz için size de teşekkür ediyorum..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com