Ana sayfa » Yerel » 30 AĞUSTOSU UNUTTU, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ANLATTI, GAZİ’Yİ ÇİLEDEN ÇIKARDI!..

30 AĞUSTOSU UNUTTU, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ANLATTI, GAZİ’Yİ ÇİLEDEN ÇIKARDI!..

Yazar: Erdinç Şahin
2 comments

KUZEYEGEHABER-Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Aliağa- Haydar Aliyev Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sıtkı Arı bir konuşma yaptı.

Arı’nın konuşma metni 30 Ağustos’tan ziyade 15 Temmuz ve Suriye’de yapılan askeri harekata yönelik olunca törene katılanlardan çok sayıda kişi ile birlikte Kıbrıs Gazisi Doğan Kılıç tepki gösterdi.

Gazi Kılıç Kuzey Ege Haberi arayarak tepkisini şöyle dile getirdi.;

“Bugün kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde yapılan konuşma beni ve törene katılan Aliağa halkını derinden üzmüştür. Konuşma da 30 Ağustos Zafer Bayramı değil, partili başkanlık sisteminin icraatlarından, Suriye Barış Kalkanı Harekatından ve 15 Temmuz’dan bahsedilmiştir.

1919’da Samsuna ayak basarak başlatılan ve 30 Ağustos’ta neticelenen Kurtuluş Savaşı mücadelesi ve Büyük Taarruzun nasıl yapıldığı unutulmuştur. Bu ülkede dedelerimizin kanlarıyla katıldıkları savaşlar sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Bu zatın 30 Ağustos’u, ve onun bir sonucu olan kurucu değerlerimizi unutup başkanlık sistemini utanmadan övmesi, bu halka bahsetmesi, bu milletin milli duygularıyla dalga geçmesi, halkımızı ve biz gazileri derinden üzmüştür. Arı konuşmasının bitimindeki bir cümlede yasak savma kabilinden bir cümle içinde Gazi Mustafa Kemal’in adını zikredebilmiştir.

Mehmet Sıtkı Arı’yı bu konuşmasından dolayı şiddetle kınıyor böyle bir ortama sebebiyet vermesini de esefle karşılıyoruz..”

blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

2 comments

MAHMUT KOÇ 31 Ağustos 2020 - 19:52

Biz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Beklerken Bakıyorum da bazı partilerin Propaganda yapılıyor bu Ülkemiz adına çok acı çok üzücü bir hadisedir bilgilerin bu konuda el atmasını önemle rica ediyorum

Yanıtla
MAHMUT KOÇ 31 Ağustos 2020 - 20:04

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı başka emellerini için kimse kullanamaz bu ülke sahipsiz değildir

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com