Ana sayfa » Kültür-Sanat » BERGAMA HALILARI İÇİN KÖY KÖY GEZİLECEK, HALILAR DİLE GELECEK..

BERGAMA HALILARI İÇİN KÖY KÖY GEZİLECEK, HALILAR DİLE GELECEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Öz İplik İş Sendikası, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirdiği “Anadolu’nun Kadim Dili: Halı Dokuma (Bergama Yunt Dağı)” projesi ile el dokuması halıların desen ve motiflerini araştıracak, halılar dile gelecek.

İzmir Bergama Yunt Dağı ve çevresindeki el dokuması halıların motifleri ve hikâyeleri belgelenecek ve bu eserlerin üretici olan ustaların kendilerinin oluşturdukları motif ve desenlerle geleneğe katkıları tespit edilecek.

PROJE KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNULDU..

Proje kapsamında 20 Temmuz 2020 tarihinde Bergama’da resmi ziyaretler gerçekleşti ve bölgedeki halı dokumacılığına ilişkin araştırmalar yapıldı.

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi AY başkanlığındaki heyet, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’yu, Bergama Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Ergüner’i ziyaret ederek projenin detayları ve amacı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Karşılıklı görüş alış verişinin yapıldığı ziyarete; Öz İplik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Muzaffer Birdoğan, Turgay Ulutürk, Basın Danışmanı Didem Boztaş, Öz İplik İş Çorlu Eğitim Sekreteri Çiğdem Çelikbilek, Öz İplik İş Ege Bölge Başkanı Mehmet Sürek, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Feriha Akpınarlı, İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. H. Nurgül Begiç, İzmir Demokrasi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Kuzay Demir, proje ekibi ve sosyal paydaşlar da hazır bulundu.

HALI DOKUYAN KURSİYERLERLE GÖRÜŞÜLDÜ..

Ziyaretler kapsamında Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi AY ve Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu öncülüğünde Bergama Belediyesi’nin açtığı Kız Bergama Yağcıbedir Halı Kursu da ziyaret edilerek kursiyerlerin dokuduğu halılar incelendi. Kurs merkezinde bulunan onlarca yıl önce dokunan halıların da ölçüm ve incelemeleri yapıldı.

Heyet ilk gün gerçekleşen resmi ziyaretlerin ardından saha araştırması için Bergama’nın köylerine giderek, köylüler ile görüşecek..

blank
blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com