Ana sayfa » Güncel » CUMHURİYETÇİLERİN BAŞKAN ADAYI MUSTAFA ÇETİN OLDU, AKPINAR LİSTEYİ DELDİ, DELEGASYONA GİRDİ..

CUMHURİYETÇİLERİN BAŞKAN ADAYI MUSTAFA ÇETİN OLDU, AKPINAR LİSTEYİ DELDİ, DELEGASYONA GİRDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Muhalefetin itirazına, baro başkanları ve avukatların protestolarına yol açan “çoklu baro” düzenlemesine ilişkin TBMM’de teklif görüşülürken, İzmir Barosu’nun Ekim ayında yapılacak Olağan Genel Kurul çalışmaları devam ediyor.

İzmir Barosu’da yönetim geçmişi olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun yapılan ön seçiminde avukat Mustafa Çetin kullanılan 1007 oyun 661’ini alarak Ekim ayında yapılacak Olağan Genel Kurul’da Başkan adayı oldu.

Ön seçimde kullanılan 1007 oyun 661’i Av. Mustafa Çetin, 223’ü Av. Mutlu Çakır, 94’ü Av. Kemal Bilen aldı.

İzmir Barosu’nun 2018 Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Av. Özkan Yücel’e kaybeden Çetin Ekim ayında yapılacak Genel Kurul’da başkan adayı olarak yeniden bu yarışa girecek.

Yüksek bir oyla seçilen Çetin’in yönetim listesinin Av. Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem tarafından delindi. Listesinde olduğu başkan adayı Çakır, 223 oy alırken, Erdem 361 oy alarak, en yüksek oyla bu dönem Yönetim Kurulu Üyesi Adayı olarak Genel Kurul’da yarışacak.

İLK KEZ DİJİTAL SİSTEM KULLANILDI..

Ayrıca Baro seçimlerinde ilk kez dijital sistem üzerinden, veriler seçim boyunca anlık canlı yayınlandı ve sonuçlar sandıklar açıldıkça sisteme kaydedilerek www.izav.org adresinden duyuruldu.

Seçimin teknoloji ayağını üstlenen İzmir Avukatları 100. Yıl Derneği Başkanı Avukat Atalay Aksay, “Sonraki yıllarda meslektaşların sandığa gelmeden akıllı telefonlar üzerinden oy kullanacağını, iki yıl içinde bu sistemin güvenli şekilde hayata geçirileceğini, hatta blockchain üzerinden Türkiye’de yapılacak ilk seçim olacağını” söyledi.

ERDEM, AKPINAR VE HEPDEMİRGİL LİSTEYİ DELEREK RAKİP LİSTEDEN SEÇİLDİ..

Rakip Listeden Prof. Dr. Mustafa Doğan Erdem listeyi delip çarşaf listeden yönetime girdi. İrfan Medet Akpınar ile Olcay Hepdemirgil ise yine listeyi delerek rakip listeden delegasyona seçildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com