Ana sayfa » Güncel » İSG BİRLİĞİ; “SORUMLULUK UZMANIN ÜSTÜNE YIKILAMAZ, YÜKÜMLÜLÜK İŞVERENE AİTTİR..”

İSG BİRLİĞİ; “SORUMLULUK UZMANIN ÜSTÜNE YIKILAMAZ, YÜKÜMLÜLÜK İŞVERENE AİTTİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İSG Birliği geçtiğimiz gün Sakarya-Hendek’teki havai fişek fabrikasında 6 işçinin ölümü ile 1 işçinin de kayıp olmasıyla sonuçlanan patlama ile ilgili basın duyurusunda bulundu. Duyuru şöyle;

“03 Temmuz 2020 günü Sakarya İl’i Hendek ilçesinde yaşanan facia da hayatını kaybedenlere Allah’ta rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileriz.

Bu kazaların yaşanmaması için mutlak olarak İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarının eksiksiz uygulanması ve bu alanda hizmet veren İş Güvenliği Uzmanlarının bağımsızlığının sağlanması gerekmektedir. İş Güvenliği uygulamaları bir ekip işidir ve sadece uzmanın üzerine yıkılarak altından kalkılamaz. Aynı zamanda yapılacak çalışmalar ile ilgili yükümlülükler de İŞVEREN’E aittir.

Her iş kazasında işverenden önce ifade, gözaltı, tutuklama ve yargılama gibi durumlarla karşı karşıya kalan uzmanların bu mesleği sürdürebilmeleri mümkün görünmemektedir. Aynı zamanda İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte de ifade ettiği gibi Uzmanlar REHBERDİR.

İSG BİRLİĞİ olarak olayları yerinde değerlendirmek ve İş Güvenliği Uzmanı arkadaşımıza destek olmak için olay günü kendisi ile irtibata geçtik.
Kurduğumuz ekiple yola çıkarak 04 Temmuz 2020 günü kendisi ve eşi ile Sakarya merkezde buluştuk ve bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda işletmede yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları ile bundan sonra yaşanacak süreçleri değerlendirdik.

Uzman bilirkişi olan arkadaşlarımız yaşanacak süreçleri ve izleyeceğimiz yolları kendilerine anlattılar. Ayrıca teknik ve hukuksal olarak da kendilerine sürecin sonuna kadar destek sağlayacağımızı da ifade ettik. İlk olarak ekibimiz avukat konusunda katkı sundu.

Bugün geldiğimiz nokta da İş Güvenliği Uzmanı arkadaşımız hukuki süreçleri yaşamakla birlikte gelişmeleri anlık olarak ekibimiz iletişim halinde takip etmektedir.

Bu konuda katkı sağlamak isteyenler İSG BİRLİĞİ içerisinde yer alan STK ve tüm guruplarla iletişime geçebilir.

Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com