Ana sayfa » Güncel » AVUKATLAR YÜRÜDÜ, BÜYÜK ÖNDERİN MANEVİ HUZURUNA ÇIKILDI..

AVUKATLAR YÜRÜDÜ, BÜYÜK ÖNDERİN MANEVİ HUZURUNA ÇIKILDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- AKP Hükümetünün çoklu baro sisteminin protesto etmek için Ankara’ya yürümek isteyen fakat polis ablukası ile karşılaşan avukatlar eylemlerinin ikinci gününde yürümeye başladı.

Alana gelen Metin Feyzioğlu başkanlar ve avukatların kurduğu barikat sayesinde içeri giremedi. Başkanlara ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan Feyzioğlu’na ‘bunlar hep sayenizde oldu’ yanıtı geldi.

Feyzioğlu’nun alanı terk etmesinin ardından gelen bilgiye göre izin verildi ve avukatların yürüyüşü başladı. Polis barikatlarını kaldırırken alınan karara göre Feyzioğlu yürüyüş kortejine alınmayacak. 200 metre yürünecek sonra ise araçlara binilerek Anıtkabir’e gidilmesi kararı alındı.

Yaşananların ardından İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel sosyal medya hesabından başkanlarla fotoğraf paylaştı ve ‘biz kazandık’ mesajı verdi.

İktidarın “çoklu baro” hazırlığına karşı illerinden “Savunma Yürüyor” sloganıyla geldikleri Ankara’da polisin engellemesiyle karşılaşan baro başkanları 24 saatlik eylemden sonra amaçlarına ulaştı ve Anıtkabir’e gitti.

Baro başkanları, Anıtkabir’de Aslanlı Yol’dan yürüdükten sonra Atatürk’in mozolesi önünde saygı duruşunda bulundular..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com