Ana sayfa » Güncel » “SON ARKADAŞIMIZ DA EMEKLİ OLANA KADAR DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

“SON ARKADAŞIMIZ DA EMEKLİ OLANA KADAR DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ile gündeme dair özel bir röportaj yaptık. Biz sorduk, Gönül Başkan yanıtladı;

-EYT’liler bugüne kadar sürekli fedakarlıkta bulunan bir kitle oldu. Korona günlerinde de sıkıntılar buna paralel arttı. Siz sürekli diyalog çağrısı yaptınız, ülkeyi yöneten siyasilere. Bunlara bir yanıt alamadınız sanırım..

“KORONA SALGINI ZATEN VAR OLAN İŞSİZ VE EYT’LİLERİN SIKINTISINI KATLAYARAK BÜYÜTTÜ..”

“Maalesef dünyada bugüne değin görünmeyen bir düşmanla mücadele edildi. İşçinin emekçinin fedakarlık etmediği bir alan var mı?. Ülkemizde maalesef emeklerinin karşılığını alamayan işçi emekçi sınıfıdır. Korona günleri zaten var olan işsiz EYT lilerin sayısını ve yaşanan sıkıntılarını katlayarak büyütmüştür.

“ÜLKEMİZİ YÖNETEN SİYASİLERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ, YANIT ALAMIYORUZ..”

Yaşadığımız pandemi döneminde evinde kal Türkiye sloganı ile mücadelemizi sosyal medyadan devam ettirdik. Ülkemizi yöneten siyasetçilerimize her zaman çağrıda bulunuyor, çözün bu HAK GASPINI diye. Cumhurbaşkanımızdan, hükümetimizden özellikle hiçbir yanıt alamaz iken ,muhalefet partileri haklılığımızı her daim dile getiriyorlar.”

-EYT Türkiyenin en aktif ve en etkili kitlesi haline geldi. Sosyal medya da olsun, Ulusal basında olsun, hep siz varsınız. Bu kadar gündemde olmayı ve gündemde kalmayı nasıl başarıyorsunuz?

“SALON TOPLANTILARI VE MİTİNGLERLE MİLYONLARA ULAŞTIK..”

“Öncelikle davamıza inancımız ve inananlarla verdiğimiz mücadelemiz bizleri buralara taşıdı. İmkanlarımız dahilinde her yerde olmaya çalıştık. 3-5 kişinin katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarımız sonrasında yaptığımız salon toplantıları ve mitinglerimizle milyonlara ulaştık. Sosyal medyada ekip arkadaşlarımız gecelerini gündüze kattı. Haklılığımızla aldığımız yolda gündemde kalmaya ve mücadelemize devam edeceğiz.

-Pek çok kişi EYT’nin siyasallaşması, siyasi parti haline dönüşmesi düşüncesinde, bunun daha güçlü bir hareket olacağına inanıyor. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?, EYT sizce de partileşmeli mi ?.

“BİZİM İŞİMİZ SİYASETLE DEĞİL SİYASİLERLE, BUNU DA HER ZAMAN VURGULUYORUZ..”

“Bizler siyasetin içinden gelen kişiler değil işçi sınıfıyız. Topluluğumuz Türkiye’nin en renkli mozaiğini yansıtan Türkü, Lazı, Çerkezi, Alevisi ve sünnisi olarak her partiye gönül verenlerden oluşuyor. Partileşmek bizi siyasallaştıracaktır. Oysa bizim işimiz siyasetle değil, siyasetçilerle. Bunu da her yerde sürekli vurguluyoruz. Bir STK olarak Federasyon ve Konfederasyon kalarak yolumuza devam edeceğiz.”

-Gönül Hanım, EYT Başkanı olarak nihai hedefiniz nedir ?. Haklarınızı geri alabileceğinize inanıyor musunuz?..

“Önce kendi hakkım diyerek girdiğim mücadelemde EYT yi Sosyal medyada takip ederek gruplara dahil oldum. Sosyal medya yönetici arkadaşlarımızla toplantılar sonucu Grup diye anılmaktan ziyade devletin yasaları ile kurulmuş bir STK olalım kararı ile 2015 yılında benim kurucu başkanlığımla dernekleştik.

“AMACIMIZ, HUKUKSUZCA ELİMİZDEN ALINAN ANAYASAL HAKLARIMIZI GERİ ALMAKTIR, BUNA İNANIYORUZ..”

“Kuruluş amacımız saadece 4447 sayılı yasanın iptali idi. Oysaki SGK sisteminde mağduriyet yaşatan mücadele edecek o kadar çok yasa var ki, Bir ABO, staj mağduriyeti, bugünlerde gündem olan alın terimizi yıpranma payımız olan Kıdem tazminatlarına el uzatılması gibi. Amacım ve amacımız öncelikle bizlerin hukuksuzlukla elimizden alınan Anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızı Aylık bağlanma ( ABO) oranlarının eski oranlara çekilerek insanca yaşanır bir maaşa sahip olmak yani kısaca eski haklarımıza kavuşmaktır.

“SON ARKADAŞIMIZ DA EMEKLİ OLANA KADAR DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

Haklılığımıza inancımızla mücadelemiz haklarımızın iade edilinceye kadar sürecek . Son arkadaşımız emekli olana kadar ve ayrıca çocuklarımızın geleceği için asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com