Ana sayfa » Siyaset » KOÇ, İKTİDAR PARTİSİNE YÜKLENDİ; “AYASOFYA KONUSUNDA SAMİMİ OLUN..”

KOÇ, İKTİDAR PARTİSİNE YÜKLENDİ; “AYASOFYA KONUSUNDA SAMİMİ OLUN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Saadet Partisi Aliağa ilçe başkanı Mahmut  Koç  Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin, “Ayasofya’nın ibadete açılması milletin arzusudur. Fatih Sultan Mehmet Han’ın da vasiyetini yerine getirecek bir tarzda ibadete açılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz” açıklamasını yaptı.

Koç yaptığı basın açıklamasında konuyla ilgili şunları söyledi:

‘Ayasofya’nın ibadete açılması milletin arzusudur’

“Biz bunu tarihi bir, bize emanet olarak görmek mecburiyetindeyiz. Tabii bazılarının çıkıp ‘Yok müze mi olacak, yok efendim cuma günü Müslümanlar namaz kılsınlar, pazar günü de Hristiyanlar….’ 

Böyle saçmalıklara itibar edilmez. Burası ibadete açılıyorsa açılması icap eder, konuşulması değil, yıllardır konuşuyoruz. Yeri geldiği zaman bunu gündeme getirip konuşulanlar ağır kelimelerle itham ediliyor, yeri geldiği zaman da başka konular konuşulmasın diye Ayasofya gündemde tutuluyor.

Bu arada İktidar partisinin geçtiğimiz gün TBMM’de yapılan oylamada hiçte inandırıcı olmayan bir bahane ile Ayasofya’nın ibadete açılması konuyunda İYİ Partinin verdiği önergeyi reddetmesi bu konudaki samimiyetsizliklerini ortaya koymuştur. 

Ayasofya’nın ibadete açılması milletin arzusudur. Fatih Sultan Mehmet Han’ın da vasiyetini yerine getirecek bir tarzda ibadete açılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz. Bu konuda meclisteki Cumhur İttifakını harekete geçmeye ve samimi olmaya davet ediyoruz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com