Ana sayfa » Güncel » ACAR’A, GÖKÇE’YE TEHDİT VE HAKARET İDDİASIYLA 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ..

ACAR’A, GÖKÇE’YE TEHDİT VE HAKARET İDDİASIYLA 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a, İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri Gökçe’ye küfür ettiği iddiasıyla dava: 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’nin şikayeti üzerine, Aliağa Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Serkan Acar hakkında dava açıldı.
İddianamede, Acar’ın tehdit ve hakaret suçlarını işlediği ifade edilirken, 4 yıla kadar hapsi istendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Nisan 2018’de Aliağa’daki İstiklal ve Hükümet caddelerinin düzenlemesi için çalışma başlatmıştı. Aynı dönemde Aliağa Belediyesi de çalışma başlatmış ve yetki kavgası yaşanmıştı.

Küfür ettiği iddia ediliyor..

Yetki kavgası sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Aliağa Belediyesi Başkanı Serkan Acar tartışmış ve tutanak tutulmuştu.

Acar’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe hakkında, “Genel Sekreteri s….m” dediği ve görevlilere yönelik “kan döküleceği” tehdidinde bulunduğu ileri sürülmüştü.

Hakimlik, savcılığın kararını kaldırdı..

Olayın ardından yapılan şikayette kovuşturmaya yer yok kararı çıkmış ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi savcılığın kararına itiraz etmişti. İtiraz İzmir 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi ve kovuşturmaya yer yok kararı kaldırıldı.

Tehditten ve hakaretten 4 yıla kadar hapis istemi..

İzmir 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararının ardından hazırlanan iddianamade, Serkan Acar’ın tehdit suçunu işlediği gerekçesiyle altı aydan iki yıla, hakaret suçunu işlediği için ise üç aydan iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Ceza alırsa başkanlık düşebilir..

Acar’ın üst sınırdan ceza alması ve bu cezanın da onanması halinde belediye başkanlığı düşebilir. 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkındaki Kanun’un 9. maddesine göre, belediye başkanları, 1 yılın üstünde hapis cezası alırsa ve bu ceza kesinleşirse görevine devam edemiyor..

Kaynak-İndependent Türkçe

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com