Ana sayfa » Güncel » GÜMRÜKÇÜ; “BU ZOR GÜNLERDE İHTİYAÇ SAHİBİ TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ..”

GÜMRÜKÇÜ; “BU ZOR GÜNLERDE İHTİYAÇ SAHİBİ TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çiğli Belediyesi kişisel bakım ekibi, salgın nedeniyle ara verdikleri evde bakım hizmetlerine yeniden başladı.

Elazığ’da deprem bölgesinde başta çocuklar olmak üzere yüzlerce kişiye banyo yaptırıp, depremzedelerin kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayan, pandemi döneminde de evlerinde banyo hizmeti veremedikleri yurttaşların evlerine giderek medikal yıkama setleri dağıtan ekip, görevlerine kaldıkları yerden devam ediyor.

Ekipler Hijyen Kurallarına Uyuyor..

Covid-19 tespitini sağlayan PCR testinin rutin olarak uygulandığı kişisel bakım ekibi, hizmetleri yerine getirirken hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyuyor.

Tulumlarını giyip, sterilizasyon işleminden geçtikten sonra evlere giden ekip, maske ve eldiven gibi temel kurallara da dikkat ederek banyo ve bakım işlemlerini gerçekleştiriyor.

Vatandaşların evlerinde banyo, el ayak bakımı, saç boyama ve kesimi gibi hizmetler yerine getiriliyor. Randevu sistemi ile evde kişisel bakım hizmeti verilenler arasında yatalak hastalar, 65 yaş üstü vatandaşlar ile engellilerin yanı sıra son açıklanan genelgeyle Covid-19 açısından riskli grupta kaldığı açıklanan kronik hastalar da yer alıyor.

Kişisel bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, belediyenin hizmet için belirlemiş olduğu telefon numarasını arayarak randevu alıyorlar.

Gümrükçü: “Kronik Hastalara da Hizmet Veriyoruz”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kişisel bakım hizmetleri ekibinin yeniden görevinin başında olduğunu ve artık çok daha fazla sayıda vatandaşa ulaşarak hizmet verdiklerini söyledi. Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çiğlimizde yaşayan ancak bazı kişisel bakım ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Ancak koronavirüs nedeniyle risk grubunda yer alan ileri yaştaki vatandaşlarımız, engellilerimiz ile yatalak hastalarımızın banyolarını yaptırmaya ara vermiştik.

Ayrıca kuaför hizmetlerimizi de durdurmuştuk. Ekiplerimiz tekrar görevlerinin başına geçti. Bu kez açıklanan genelgeyle koronavirüs salgınında risk grubunda kalan kronik hastalarımızı da sisteme dahil ettik.

Çok daha fazla yurttaşımıza ulaşarak hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu zor günlerde ihtiyaç sahibi her vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Hep birlikte başaracağız..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com