Ana sayfa » Güncel » Mustafa Küpçü-65 YAŞ ÜSTÜ “VATANDAŞ” DEĞİL Mİ?

Mustafa Küpçü-65 YAŞ ÜSTÜ “VATANDAŞ” DEĞİL Mİ?

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Yaşamakta olduğumuz Corona virüs salgınında, 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için “sokağa çıkma yasağı” getirildi. Gerekçe;

“Kalp, yüksek tansiyon, nefes darlığı başta olmak üzere kronik hastalıkların yaygın olduğu bu yaş grubunun bağışıklık sistemlerinin zayıf olması, virüs bulaşma olasılığını yükseltiyor.

İyi güzel de, zaten büyük ölçüde bu insanların büyük çoğunluğu “bir meşgale” bulamamak ve “yalnızlık” gibi sorunlar yaşıyor. Uzun süre evde kalmak, “ruh ve beden sağlıklarını” olumsuz yönde etkilemez mi?

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var diye, “maske ve dezenfektan” da verilmiyor! Bu ülkenin yöneticileri, haftada bir gün, belirli saatlerde sokağa çıkma izni verilen bu insanlar “maskeyi nereden buldular?” diye merak etmediler mi?

Ben de 65 yaş üstü bir vatandaşım.

Geçenlerde bir hastanede muayene oldum, doktorumun istemi ile bazı tetkikler yaptırdım. Hastane girişinde maske dağıtılıyordu. Görevliden maske istedim. Görevli, vatandaşlık numaramı aldı ve; “Siz 65 yaş üstüsünüz, size maske veremiyorum” dedi!

İlaç almak için gittiğim eczaneden para ile maske almak istedim, eczacı yine bilgisayara girdi ve “size maske veremiyoruz” yanıtını verdi!

Şimdi, 1 Haziran’dan itibaren, “giriş-çıkış yasağı” olan kentlerde seyahat kısıtlaması kalktı. Restoran ve kafeler, turistik tesisler açıldı. Ancak, 65 yaş üstünün “ev tutsaklığı” sona ermedi!

Bu insanlar kendi yaşamsal önlemlerini alamayacak kadar aciz midirler?

Zaten büyük çoğunluğu geçim sıkıntısı içindeyken ne AVM’lerde gezebilirler ne de lokanta-kafede yemek yerler. Bu insanlara “Pazar günü” sokak izni veriliyor. Bu insanların örneğin, banka işlerini nasıl yapacakları düşünülmüyor mu?

Bu insanların “vatandaş” olarak resmi dairelerde, çarşıda pazarda hiç mi işleri yok? Kaldı ki, geçim derdi nedeniyle bir milyona yakın 65 yaş üstü insan fiilen çalışıyor ve çalışmazsa yaşayamaz durumdalar.

Özel bir banka emeklisi olan bir yakınım, banka emekli sandığının “anlaşmalı eczanesinden, hüviyet tespiti ve imzası karşılığı” ilaç alabiliyor. Bir başkasının o ilacı alma olanağı yok. Ama bu kişi, sokağa çıkıp ilacını alamıyor! NEDEN?

Bu ülkede 65 yaş üstü pek çok eski siyasetçi, yüksek maaşlarla kimi uyduruk makamlarda görev yapıyor!

Meclis’te birçok 65 yaş üstü insan var. Nerede “Demokrasi kültürü?” Nerede “eşitlik?”

Bir arkadaşımın geçenlerde NOTER’de bir vekalet verme işi olmuş.

“Ben çıkamıyorum, siz gelip vekaletnamemi hazırlayabilir misiniz?” diye sormuş, “HAYIR gelemeyiz” yanıtını almış! Ayrıca, Noter Hanım; “Tam teşekküllü bir hastaneden aklı sağlığımı kanıtlayacak rapor” istemiş!

“Aynı raporu “siyasetçilerden” de istiyorlar mı?” diye sordu!

Yanıt veremedim…

Ya sizler bu ülkenin “VATANDAŞLARI” olarak, ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Yoksa, “Büyüklerimiz bilir” mi diyorsunuz?

Unutmayın ki, o büyüklerinizin çoğu da 65 yaş üstündeler!…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com