Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » DÜNYADAKİ YAŞAMIN YAPI TAŞLARINI ASTEROİT’LER GETİRMİŞ..

DÜNYADAKİ YAŞAMIN YAPI TAŞLARINI ASTEROİT’LER GETİRMİŞ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Japonya’dan bilim insanları, Dünya’daki yaşamın başlangıcıyla ilgili önemli bir çalışma gerçekleştirdiler.

Yapılan çalışmada Dünya’daki yaşamın başlangıcıyla ilgili iki ihtimalden biri olan asteroit çarpması ihtimali güç kazanmış oldu.

Dünya’da yaşam oluşmasını sağlayan yapı taşlarının kökenini açıklamak için bilim insanlarının iki teorisi bulunuyor. Bilim insanlarına göre temel yapı taşları, ya Dünya’nın dışından asteroitlerle geldiler veya doğrudan Dünya’da oluştular.

Japonya’dan bilim insanları, temel yapı taşlarının asteroitlerle Dünya’ya gelmiş olabileceği teorisini test etmek için yeni bir çalışma gerçekleştirdiler. Yapılan çalışmada, bir göktaşı okyanusa düştüğünde meydana gelebilecek olaylar simüle edildi.

Bilim insanları, simülasyonu oluşturmak için laboratuvarda bir itici tabanca kullandılar. Bu tabancayla karbondioksit, azot, su ve metal türleri bulunan bir malzeme, yüksek hızla suya gönderildi.

Oluşturulan simülasyonda glisin ve alanin gibi amino asitlerin oluştuğu tespit edildi. Bilim insanları, bu amino asitlerin yaşamı meydana getiren biyolojik reaksiyon türlerini katalize eden temel bileşenler olduğunu açıkladılar.

Çalışmayı gerçekleştiren bilim insanları, Kızıl Gezegen Mars’ın atmosferinin de okyanusları olduğu zamanlarda karbondioksit ve azottan oluşuyor olabileceğini düşünüyorlar. Bu nedenle Dünya’da yaşamın başlamasına önayak olan göktaşlarının, Mars’ta da benzer süreçlerin yaşanmasına neden olabileceğini düşünüyorlar..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com