Ana sayfa » Güncel » “BİZ, DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN ŞAŞMADIK VE ŞAŞMAYACAĞIZ..”

“BİZ, DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN ŞAŞMADIK VE ŞAŞMAYACAĞIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT derneklerinin sayısının 23’e ulaştığını belirterek, tüm EYT’lileri derneklerine sahip çıkmaya çağırdı. Başkan Özüpak, salgın sürecinde 3’üncüsü düzenlenen sosyal medya mitinginde konuştu.

Kimsenin EYT’nün üzerine basarak yol alamayacağını, Koronavirüs salgınının EYT’liler kat be kat mağdur ettiğini belirten Özüpak, EYT’lilerin mücadeleyi asla bırakmadığını söyledi.

EYT mücadelesinin tek başına yürütülecek bir mücadele olmadığını kaydeden Özüpak, salgın döneminde çalışmaların sosyal medya üzerinden devam edeceğini ifade etti.

EYT DERNEKLERİNİN SAYISI 23’E ULAŞTI

EYT derneklerinin Sinop ile birlikte 23’e ulaştığını, 41 ilde de temsilcilik bulunduğunu dile getiren Özüpak, hedeflerinin 81 ilde örgütlenmek olduğunu söyledi.

EYT’lilere derneklerine üye olarak sahip çıkmaya çağıran Özüpak, mücadelenin kolay olmadığını, 1 Mayıs’ın bayram olarak ilanının 31 yıllık mücadeleden sonra geldiğini hatırlattı. “Örgütleneceksin ve davana sahip çıkacaksın, başka yolu yok” diyen Özüpak, şöyle konuştu:

‘HERKES HAKLI OLDUĞUMUZU BİLİYOR’

“Herkes bizim haklılığımızı biliyor. Ama isteyen taraf olduğumuz için maalesef hükümetimiz bizi duymuyor. O yüzden birlik beraberliğimizi diri tutalım diyorum. Pandemi süreci sona erecek ve biz yine meydanlarda yan yana olacağız.”

Erken seçim tartışmalarını hatırlatan ve seçimin öyle ya da böyle geleceğini kaydeden Özüpak, “arka bahçe” eleştirilerine yanıt verdiği konuşmasına şöyle devam etti;

‘ARKA BAHÇE DEĞİLİZ’

“Hiçbir partinin arka bahçesi olmadık. Her partiye gönül veren arkadaşlarımız var. Bize destek verenlere hizmet veriyor değiliz. Burada bir anayasal hak gaspı var. Biz hakkımıza sahip çıkmadığımız sürece bize kimse sahip çıkmaz.

Muhalefetten noter tasdikli taahhüt istedik ve hayır demediler. Umutsuzluğa kapılmayacağız, karalamalara destek olmayın. Bu derneğin sizin haklarınız için kurulduğunu görün ve sorumluluk alın.”

‘DOĞRUDAN ŞAŞMAYACAĞIZ’

EYT’nin bir hak mağduriyeti olduğunu ve derneğine sahip çıkanların haklarını asla çiğnetmeyeceklerini ifade eden Özüpak, herkesin önce kendisini sorgulaması gerektiğini belirtirken, kimsenin EYT’nin üzerine basarak yol almasına da izin verilmeyeceğini kaydetti.

EYT mücadelesine evine ekmek götüremeyen insanların hakkının olduğunu belirten Özüpak, “Biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmadık ve şaşmayacağız” dedi.

Yaş sorunu kadar ABO’nun da büyük bir problem olduğunu söyleyen Özüpak, “Bin lira-bin 500 lira arasındaki maaşımız gasp edilmiş durumda. Neden bu mücadelede yer almayacaksın? Bakıyoruz çıkarılan bütün kanunlar işverene yönelik. İşçi için çıkan bir kanun var mı?” diye sordu.

Özüpak, yaş kadar maaş mağduriyetinin çözümü için de mücadele edileceğini ifade ederek sözlerini tamamladı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com