Ana sayfa » Güncel » VİRÜS FIRSATÇILARINA 500 BİN LİRAYA KADAR CEZA..

VİRÜS FIRSATÇILARINA 500 BİN LİRAYA KADAR CEZA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Covid-19 ekonomik paketine “Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu” oluşturulmasına dair madde eklendi.

Söz konusu madde ile üretici, tedarikçi ve tedarikçi işletmeler tarafından bir mal veya hizmetin fiyatında fahiş artış yapılamayacağı, piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasının engelleyici faaliyetlerde bulunulmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarına yönelik düzenlemeler yapmak, gerektiğinde denetim ve incelemelerde bulunarak idari para cezası uygulamak ve her türlü tedbiri almak amacayşıla Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu oluşturulacağı kaydedildi.

Fahiş fiyat uygulayanlara 100 bin TL, stokçuluk yapanlara da 500 bin TL’ye kadar para cezası uygulanabileceği bildirildi. Yasa teklifi, komisyonda görüşülerek kabul edildi. ,

10 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE CEZA KESİLDİ..

Corona virüs salgını; başta maske, kolonya ve dezenfektan olmak üzere birçok ürüne olan talebin artmasına neden oldu. Artan taleple ortaya çıkan fırsatçılar da söz konusu ürünleri fahiş fiyattan satmaya başladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, şu ana kadar haksız fiyat artışı uyguladığı tespit edilen 198 firmaya toplamda 10 milyon 90 bin lira ceza kesildiğini duyurmuştu. Bakan Pekcan’ın son yaptığı açıklamaya göre; 7 bin 400 firma hakkındaki inceleme de sürüyor..

Kaynak-Kocaeli Koz

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com