Ana sayfa » Güncel » “TERMAL OTEL SAĞLIKÇILAR İÇİN EN HIZLI ŞEKİLDE TAHSİS EDİLMELİ..”

“TERMAL OTEL SAĞLIKÇILAR İÇİN EN HIZLI ŞEKİLDE TAHSİS EDİLMELİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüm dünyada koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla kapsamlı çalışmalar yürütülüyor. Salgın ile mücadelede; sağlık çalışanlarının enfekte olmasının önlenmesi ve daha iyi şartlarda çalışmasının sağlanması ise kritik bir önem arz ediyor.

Türk Tabipler Birliği’nin 30 Mart tarihinde açıkladığı verilere göre ise İzmir’de 75 sağlık çalışanı koronavirüs sebebiyle gözetim altında tutulurken; bir hemşire ise salgın sebebiyle yoğun bakımda yatıyor.Bu noktada da hem merkezi hükumete hem de yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; geçtiğimiz günlerde İzmirli belediye başkanları ile skype bağlantısı ile gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada Kahramanlar bölgesinde 60 odalı bir otel ile Balçova’da 40 odalı bir yurdu İzmir İl Sağlık Başkanlığı’nın kullanımına tahsis etmek üzere kiralama amacında olduklarını kaydetmiş, kısa bir süre sonra da kiralama işlemi 2 aylık bir süre için gerçekleştirilmişti.

Söz konusu kiralamanın ardından ise akıllara Balçova ilçesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne fiziki olarak yürüme mesafesinde bulunan Balçova Termal Oteli geldi.

MÜLKİYETİ VALİLİKTE!

Balçova Termal Oteli’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı İzmir Valisi Erol Ayyıldız üstlenirken; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Yönetim Kurulu Üyeleri arasında ise Vali Yardımcıları, Aydın Memük ve Sultan Doğru, Valilik Özel Kalem Müdürü Salih Güven, İzmir Valiliği’ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdürü Nurettin Yıldız ve İzmir Defterdarı Birol Özden bulunuyor.

Bir dönem İzmir İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan Balçova Termal Oteli’nin mülkiyeti; İl Özel İdareleri’nin kapatılması süreci ile birlikte İzmir Valiliği’ne geçmiş durumda.

HASTANE’YE 650 METRE UZAKLIKTA..

Vali Hüseyin Öğütcen Caddesi üzerinde bulunan Balçova Termal Oteli’nin 408 yatak kapasitesi bulunurken; Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ile arasındaki mesafe ise sadece 650 metre! Yani yürüme mesafesinde. Ancak bu kadarla da kalmıyor. Balçova Termal Oteli, şehir merkezine olan yakınlığı ile de dikkat çekiyor.

OTEL BOŞ DURUMDA..

Koronavirüs salgını sebebiyle müşterisi bulunmayan otelin sauna ve açık büfe bölümleri ise kapalı. İz Gazete’nin edindiği bilgiye göre ise çalışır durumda olan otelde iki kişinin bir günlük konaklama bedeli 385 lira.

‘HIZLI BİR BİÇİMDE TAHSİS EDİLMELİDİR..’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mahir Polat Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne neredeyse yürüme mesafesinde bulunan Balçova Termal Oteli’nin bugüne kadar sağlık çalışanlarının kullanımına açılmamasının şaşırtıcı olduğunu belirtti. Polat,

“Türkiye’de yerli sermaye bile otelleri sağlık çalışanlarının kullanıma açıyorken İzmir’de devlete ait durumda bulunan Balçova Termal Oteli’nin hızlı bir biçimde; Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ve civarda bulunan sağlık kuruluşu çalışanlarının kullanımına tahsis edilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

ARSLAN’DAN VALİ’YE ÇAĞRI..

Aynı zamanda doktor olan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan yoğunluğa dikkat çekti. Koronavirüs salgını ile mücadele eden sağlık çalışanlarının evlerine hastalık götürme kaygısı taşıdıklarını kaydeden Çıray, “Bunun için Balçova Termal Otel iyi bir çözüm olabilir. Ayrıca söz konusu yer kamuya ait olduğu için tahsisi çok daha kolay olacaktır” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Miletvekili Ednan Arslan ise koronavirüs salgını sebebiyle olağanüstü bir süreç yaşandığını bununla mücadele noktasında sağlık çalışanlarına gereken kolaylıkların sağlanması gerektiğine işaret etti.

Balçova Termal Oteli’nin; Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne fiziki yakınlığının lojistik açısından kıymetli olduğunu belirten Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a da bir çağrı yaptı. Arslan, “İzmirlilerin malı olan bu alanın İzmirlilerin sağlığı için kullanılması elbette çok önemlidir. Sayın Valimizin de bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” dedi.

ÇALIŞANLAR KAYGI TAŞIYOR’

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz ise “Sağlık çalışanlarının hepsine test yapılmıyor. Dolayısıyla çalışanlar için böyle bir çalışmanın yapılması gerekiyor.. Bu süreçte çalışanlar da hastalığı ailelerine bulaştırmak gibi bir kaygı da taşıyor. Hastane dışında; sağlık çalışanlarının izole bir biçimde bulabileceği bir yerin tahsis edilmesi doğru bir karar olur” şeklinde konuştu.

TARİHTE ŞİFA KAYNAĞI OLMUŞTU!

Bir rivayete göre; millattan önce 1200 yıllarında yaşanan Truva Savaşı’nın ünlü komutanı Agamemnon yaralanan askerler bu bölgeye göndermiş; yaralı askerlerin çabucak iyileştiği fark edilince de kaplıca suyunun şifalı olduğunu anlamıştır. Bölge tarihte Agamemnon Kaplıcaları diye anılmış ve zamanla bu bölgeye çağlarına uygun hamamlar, kapalı hücreler, mikroptan arınma yapıları ile çamur ve su havuzları yapılmıştır..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com