Ana sayfa » Güncel » DİYANETİN CUMA HUTBESİNDE, KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ..

DİYANETİN CUMA HUTBESİNDE, KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dünya genelinde yayılan ve ölümlere neden olan Corona virüsünün ülkemizde de görülmesiyle hali hazırda alınan tüm önlemler artmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamalarıyla birlikte okulların ve spor müsabakalarını da kapsayan yeni önlemler paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan yaklaşık 5 saatlik toplantının ardından önlemler ilgili makamlar tarafından açıklanmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki Cuma hutbesinde Corona virüsü salgınına değinerek alınması gereken önlemlere ışık tuttu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde Corona virüse karşı önlemler yer aldı:

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki Cuma hutbesinde temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarı yaptı. Bununla birlikte hutbede camilerde ortak tesbih değil şahsi tesbih kullanılmasını da istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hutbede aktardığı önlemler arasında aşağıdaki önlemler de yer aldı:

Bu salgından korunmak için öncelikle beden, kıyafet, yiyecek ve çevre temizliğine dikkat edelim. Bulunduğumuz ortamı sık sık havalandıralım.
Öksürdüğümüz ya da hapşırdığımız zaman tek kullanımlık mendillerle veya dirseğimizin iç kısmıyla ağzımızı kapatalım.

Kalabalık ortamlardan uzak durmaya gayret edelim. Özellikle lavabo, abdesthane, kapı kolu ve masa üstleri gibi el temasının yoğun olduğu alanları temiz tutalım.

Camilerimizde ortak tespihleri kullanmak yerine parmaklarımızla ya da şahsi tesbihimizle tesbihatımızı eda edelim.
Kalabalıktan uzak durulmalı:

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hutbesinde kalabalıklardan uzak durulması gerektiğine de dikkat çekildi. Hutbede yurt dışı seyahatinden dönüldüğü takdirde 14 gün boyunca evlerden çıkılmamasına özel gösterilmesi ve umre ziyaretinden dönenlerin bu hususa dikkat etmesi ve ziyaretçi kabul etmemesi gerektiğine vurgu yapıldı. Bununla birlikte hutbede aşağıdaki önlemler de aktarıldı:

Belli bir yaşın üzerinde olanlar Corona virüsünden daha fazla etkilenmekte ve risk grubunda yer almaktadır. Dolayısıyla bu günlerde yaşlılarımız evlerinde istirahat etmeli ve kalabalık ortamlardan uzak durmalıdır.

Yaşadığımız salgın hastalık karşısında hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekileri korumak için tedbirli davranalım. Aksi halde kendi sağlığımız yanında başkalarının sağlığını da tehlikeye atacağımızı, bunun da kul hakkı olacağını unutmayalım.

Elbette Rabbimizin bir takdiri vardır. Mümine düşen ise tedbir almaktır. Mümin her haliyle mutedil ve dengelidir..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com