Ana sayfa » Güncel » SGK SADECE 48 LİRASINI ÖDÜYOR, BUNDAN BİHABER SİGORTALI VE EMEKLİ İSE SAATLERCE KUYRUKTA BEKLİYOR..

SGK SADECE 48 LİRASINI ÖDÜYOR, BUNDAN BİHABER SİGORTALI VE EMEKLİ İSE SAATLERCE KUYRUKTA BEKLİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-SGK Türkiye’nin her yerinde aktif sigortalı ve emekliler için numaralı gözlük ve çerçeve yardımı yapıyor. Oysa hastalar gözlük bedelinin tamamını SGK’nın karşıladığını sanıyor.

Ancak SGK bu ödemelerin tamamını yapmıyor. Kurum 3 yılda bir çerçeve için 37 tl. cam için ise 10.96 tl ödeme yapıyor. Yani Kurumun göz rahatsızlığı bulunan SGK’lılar için 3 yılda bir yaptığı toplam katkı 47 lira 96 kuruş.

Bu durumdan habersiz olan aktif SGK’lı ve emekliler ise sabahın köründe hayli ilerlemiş yaşlarına rağmen devlet hastanelerinde muayene sırasına girip saatlerce bekliyorlar.

Muayeneden sonra hekimin verdiği reçeteyle Kurumun anlaşmalı olduğu Optik Merkezlerine giden emekli ve sigortalılar ise gözlük ve çerçeve için para ödemeyeceklerini düşünürken kurumun yaptığı 48 liralık yardım dışında ceplerinden bundan çok daha fazlasını ödemek durumunda kalıp büyük bir hayal kırıklığına uğruyorlar.

 Kurumun bununla ilgili 01-01-2017 tarihine ait fiyat listesi Optik Merkezlerinde bulunuyor.

Bu arada SGK, gözlük ve çerçeve ödemelerini 2017 yılına ait fiyat tarifesi üzerinden yapıyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com