Ana sayfa » Güncel » “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇEKİLMESİ GEREKİYOR..”

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇEKİLMESİ GEREKİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, enbursa.com canlı yayınında EYT ve sosyal güvenlik sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdursun şunları söyledi;

“Emeklilikte yaşa takılanlara hak verilirse herkesin emeklilik yaşı değişecek gibi algı yaratılıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak hiç kimsenin 40 yaşında emekli olmasını istemem.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusu apayrı bir konudur. Bu kişilere emekli denilecek bir durum da yok artık. Sözde emekli olmuş kişilere bin lira, bir 100 lira maaş veriyorsunuz ve diyorsunuz, “Kusura bakma bu emeklilik sistemiyle biz ülkeyi batıracağız.” Bu emeklilik değil, sosyal yardım. Sosyal yardımı da devlet vermek vermek zorunda.

Emeklilikte en düşük maaşı asgari ücret düzeyine çekmemiz gerekiyor. Primleri yüksekten ödenen kişilere de haksızlık yapmamak için aynı oranda intibakla herkese eşit bir maaş artışının gerçekleşmesi gerekiyor. Bir iki yıl içerisinde en çok mağduriyet yaşayan kişiler zaten emekli oluyor.Sosyal Güvenlik’in kasasında zaten para yok.

Biz bunu söylediğimizde asgari ücretli bunun tepkisini gösteriyor. Devlet bunu karşılayamıyorsa bir milyonluk arabalara binmesin insanlar.” şeklinde konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com