Ana sayfa » Güncel » “İLACA YAPILAN YÜZDE 13’LÜK ZAM, EMEKLİYE, MEMURA, İŞÇİYE YAPILAN ZAMMIN ÇOK ÜSTÜNDEDİR”

“İLACA YAPILAN YÜZDE 13’LÜK ZAM, EMEKLİYE, MEMURA, İŞÇİYE YAPILAN ZAMMIN ÇOK ÜSTÜNDEDİR”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sağlık Bakanlığı, dün itibariyle ilaç fiyatlarına yüzde 12,9 oranında zam yapıldığını açıkladı. Yürürlüğe giren zammın gerekçesi olarak Euro kurundaki artış gösterildi.

İlaç fiyatlarının belirlenmesinde yeniden değerlemeyle birlikte dün itibari ile yüzde 12,9 oranında zam geldi. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada ilaç fiyatlarında Euro kurundaki artış gerekçe gösterildi.

Bakanlığın yaptığı açıklama içerisinde, ‘Geçerli olacak yeni depocuya satış fiyatının, mevcut depocuya satış fiyatının eski Avro değerine bölündükten sonra yeni Avro değeri ile çarpılarak hesaplanması kararı alınmıştır.’ ifadeleri de dikkat çekti.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Sürenkök, “Türkiye ilaç tüketen halk ve bunun temel olarakta yüzde 80’i SGK üzerinden yazılan ilaçlar. Türkiye’deki ilaç piyasasının önemli bir kısmı dışa bağımlıdır.

Döviz fiyatlarındaki yükselmeler fiyatları da etkilemektedir. Yapılan yüzde 12’lik zam emekliye, işçiye ve memura verilen zammın üzerinde bir zamdır. Bir yıl içerisinde yapılan zam değildir. Haziran ya da Temmuz ayında yeni bir zam kapıda olacaktır.” dedi..

Kaynak-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com