Ana sayfa » Kültür-Sanat » ALİAĞA ELAZIĞLILAR DERNEĞİ YÖNETİMİ YEREL BASINLA BULUŞTU..

ALİAĞA ELAZIĞLILAR DERNEĞİ YÖNETİMİ YEREL BASINLA BULUŞTU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği yerel basına yönelik bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Dernek yönetici ile üyelerinin de hazır bulunduğu ve Elazığ’a ait yöresel lezzetler eşliğinde gerçekleşen sohbette Dernek Başkanı Mehmet Gani Okur basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aliağa’da yaklaşık 1500-2000 civarında hemşehrilerinin bulunduğunu belirten Okur, amaçlarının Elazığ kültür ve ananelerini Aliağa’da da yaşatmak ve yeni yetişen gençlere aktarmak olduğunu ifade etti. Konuşmasında Ezazığ’ın tarihsel sürecine de değinen Mehmet Gani Okur şunları söyledi:

“Bizlere verdiğiniz olağanüstü destek ve güven için tekrardan tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün Buraya bu denli yoğun katılımın olması bizlere ayrı bir güç ve kuvvet verdi. Üstlenmiş olduğumuz bu görevi Allah’ın izniyle başarıyla yürüteceğimize olan  inancımızı arttırdı. Anladım ki : yolu doğru olanın yükü ağır olmazmış

 Değerli misafirler; Derneğimizin amacı dostlukları pekiştirmek sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak ve gurbette ki üyelerini buluşturmaktır. Bununla birlikte asıl üstlendiği misyonu kültürünü korumak olmalıdır. Çünkü bizim kültürümüzde dostluk var, dayanışma var, kardeşlik var, edep var ahlak var.

Türk Tarihi kadar eski bir geçmişe sahip Elazığ İli Asur ve Hitit kitabelerinde söz edilmektedir. Hitit imparatorluk dönemine ait çivi yazısı kitabelerinde Harput bölgesine İŞİVA denildiği görülmektedir. M.Ö 11, ve 10. Yüzyıla ait Asur çivi yazısı ile yazılmış belgede ise, Harput bölgesinden bahsedilmektedir.

Elazığ Vilayeti eski Harput İl’inin devamıdır. Cumhuriyet den sonra Mamuratil Aziz İsmi Elazığ olarak değiştirilmiş bugün aynı isim devam etmektedir. 1982 yılında çıkarılan kararname ile Harput Elazığ’a bağlı bir mahalle haline gelmiştir.

Özellikle büyük şehirlere göçlerin yoğunlaştığı yıllardan beri her toplumun kendi kültürünü koruma misyonunu sivil toplum kuruluşları üstlenmişlerdir. Bu bağlamda sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin iş birliği içinde çalışması zarurettir.

Değerli konuklar; Derneğimiz amacına uygun hizmet verebilmesi için ihtiyaç duyduğu uygun düğünlerini, taziyelerini, her türlü aktivitelerini merkezimizde gerçekleştirebilecekleri çok amaçlı bir Dernektir.

Değerli STK üyeleri yöneticileri ve başkanları; Üzülerek bildirmek istiyorum ki toplum arasında Derneklerin ve yöneticilerinin itibarı hak ettiği yerde değil. Oysaki bu görev halka hizmetin en uç noktasıdır. Eminim ki yöneticilerin bir çoğu bu yolda hem parasını hem zamanını karşılıksız harcamaktadırlar.

Durum böyleyken biz dernek yöneticileri bu sorumlulukla hareket etmeli üyelerimizin hakkını her ortamda korumalıyız. Hiç bir siyasi ve farklı oluşumların gölgesinde kalmadan, dernek tüzüğüne uygun çalışmaları yapmaktayız.

Sevgili gençler; Dernek adı altında yapılan tüm uğraşların amaçlarından birisi de sizlerin toplum içinde gelecekte daha güçlü ve söz sahibi bireyler olmanızdır. Yönetilen değil yöneten olmanızdır. Sizlerin içinde olmadığı bir Dernek. Balsız bal kovanına benzer.

Sizler okuyup doktor olabilirsiniz, avukat alabilirsiniz, iş adamı yada siyasette önemli bir yerde olabilirsiniz, eğer geçmişinizle kopuk olursanız, geleceğe doğru bakamazsınız ve bu kültürü de geleceğe taşımak imkansız olur. Kültür bir toplumun geçmişle olan bağı geleceğe yön veren kılavuzudur. 

Değerli arkadaşlar; toplumları ayakta tutan unsurlar din, tarih, kültür ve gelenektir. Kültür yaptığımız çalışmaları geleceğe taşıyan toplumsal hafızadır. Sorunlarımızın çözümüne inanan gayretli insanları mutlaka çoğaltmalıyız.

Bunun için küçük şeylere takılmadan gururlu değil, onurlu olmalıyız. Kendimize güvenmeli sorunun değil mutlak hayatın her ortamında çözümün parçası biz olmalıyız. İyiliği, hakkı kimseden esirgemeden önceliklerimizi iyi belirleyip projelendirebilmeliyiz.

 Değerli arkadaşlar; yöntem olmadan hedef olmaz. Bir yürüyüşün kararlılığı ilk adımlarında gizlidir. Bir medeniyetin gücü ise değerlerinde saklıdır. Bu anlamda temel değerlerimiz Adalet, Özgürlük, Merhamet, Ahlak ve Onurdur. Her gönüllümüz bu değerlere inandığı ve uğrunda çaba sarf ettiği ölçüde değerlerimiz ve çalışmalarımız ileriye taşınacaktır.

 Buradan maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen siz değerli üyelerimize, gönülleri burada olup gelemeyen özellikle Aliağa’daki dostlarımıza, dualarını bizden eksik etmeyen değerli büyüklerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com