Ana sayfa » Güncel » DEPREM SAYISI 190’I GEÇTİ, UZMANI; “BİR SÜRE SOKAKTA OLMAYI TAVSİYE EDİYORUM” DEDİ..

DEPREM SAYISI 190’I GEÇTİ, UZMANI; “BİR SÜRE SOKAKTA OLMAYI TAVSİYE EDİYORUM” DEDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dün gece saat 22:22’de Manisa-Akhisar’da meydana gelen 5.6’lık depremden sonra şu ana değin 190 civarında yer sarsıntısı kaydedildi. Bunların en büyüğü saat 06:54’te gerçekleşen 4.6’lık sarsıntı.

Depremlerin tümü hem bölgeye yakınlık, hem bölgedeki binaların genellikle alüvyon zeminde olması hemde sığ yüzeyde meydana geldiği için Aliağa, İzmir ve çevre illerde çok güçlü bir şekilde hissediliyor, buda vatandaşlar arasında paniğe yol açıyor.

5.6’lık bir depremden sonra bu kadar çok sarsıntının kaydedilmesi kafalarda sorulara yol açıyor. İnsanlar bölgede daha büyük bir deprem olacağı endişesi yaşıyor.

Prof. Şükrü Ersoy, deprem fırtınasıyla ilgili şunları söyledi;

“Bölgede pek çok deprem fayı var, Kırkağaç- Gelenbe’deki bir makaslama zonu üzerinde meydana geliyor bu depremler. Ancak Batı Anadolu’daki depremlerin seyirleri biraz tuhaf. Kimi tektonik depremler gibi hareket etmiyor, sürekli 4’ün üzerinde depremler meydana geliyor.

Biride 5’in üzerine çıktı. Geçmiş deneyimlere dayanarak söylüyorum, bu tür depremler, deprem fırtınası şeklinde geliyor ancak daha büyük bir deprem olmayabiliyor.

4’ü geçen depremlerde bir süre sokakta olmayı tavsiye ederim ben. Çünkü peş peşe geliyor bu depremler. Yapı stoklarımızda sorun var, yoksa 5.4’te bina yıkılmaz. Şiddetli hissedilir, her yer sarsılır ama bina yıkılmaz.” 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com