Ana sayfa » Güncel » “KOŞTU, ERGİN GELİR’İN ŞAHSINDA, İZMİR KAMUOYU VE GAZETECİLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ..”

“KOŞTU, ERGİN GELİR’İN ŞAHSINDA, İZMİR KAMUOYU VE GAZETECİLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bergama Belediyesi’nin basın bürosunda 5.5 yıl boyunca görev yapan gazeteci Ergin Gelir’in, yönetimin CHP’den AKP’ye geçmesinin ardından geçen kasım ayında hiçbir gerekçe gösterilmeden cep otoparklarında değnekçiliğe sürülmesine yönelik Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti açıklama yaptı:

Yapılan yazılı açıklamada, “Ergin Gelir’i istifa noktasına getiren Bergama Belediye Başkanı AKP’li Hakan Koştu ise bugün, yani 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde aklımızla dalga geçer gibi bir açıklama yayımlamıştır.

Koştu, “Habercilik konusunda özverilerini eksik etmeyen ve mesleğini icra ederken objektifliğe önem veren tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, mesleki hayatlarında başarılar dilerim” demekte.

Bizler buradan, riyakarlık akan açıklamanın sahibi Başkan Koştu ve benzer zihniyettekilere sesleniyoruz: “Memlekette gün mü bıraktınız ki kutlayacak! Ama sizlere inat yıkılmayacağız.

İşsizliklere, hak gasplarına, gözaltılara, hapislere, darplara, engellemelere, mobing ve tüm itibarsızlaştırmalara rağmen dayanışmayla ayakta duracağız” ifadeleri kullanıldı.

‘TAKİPÇİSİ VE DESTEKÇİSİYİZ’

Ergin Gelir’in yalnız olmadığının dile getirildiği açıklamada, “Haklı davasının ve tüm hukuki süreçlerin sonuna kadar takipçisiyiz, destekçisiyiz.

Daha önce, kendi siyasetine yakın durmayan emektar kütüphaneciyi depoya sürmesiyle bilinen Başkan Hakan Koştu’ya çağrımız ise derhal meslektaşımız Ergin Gelir’in tazminatını ve alacaklarını ödemesidir…

Ayrıca, Ergin Gelir şahsında tüm İzmir kamuoyu ve gazetecilerden özür dilemesidir..”

İzmir Temsilcisi

Mustafa Akbaş

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com