Ana sayfa » Güncel » TÜPRAŞ’TA MEYDANA GELEN KAZADA, ZİHİNLERİ KURCALAYAN NOKTALAR VAR!

TÜPRAŞ’TA MEYDANA GELEN KAZADA, ZİHİNLERİ KURCALAYAN NOKTALAR VAR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-“Tüpraş’ın İzmir-Aliağa Rafinerisinde, kontrolden çıkıp, devrilen arazözün sürücüsü Murat Erem (31), yaşamını yitirdi.

Kaza bu sabah saat 08.30 sıralarında, Tüpraş Aliağa Rafinerisi’nde meydana geldi. Murat Erem, sabah vardiyası öncesi arazözün rutin kontrolü için sürüşe çıktı. Virajda, Erem’in kontrolünden çıkan arazöz, vananın üzerine devrildi.

Kazada arazöz sürücüsü Erem, yaşamını yitirdi. Murat Erem’in cansız bedeni, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Aliağa Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı..”

KAZADA; “TUHAF” GÖRÜNEN PEK ÇOK NOKTA VAR!

Haberi ajanslar bu şekilde verdi. Ancak kaza mahallini bilenler 40 kilometre hız sınırının olduğu ve nispeten yumuşak bir virajın bulunduğu düzgün sayılabilecek bir zeminde aracın nasıl devrildiğine hiç bir anlam veremedi. Bugün, kaza ile ilgili görsel bilgisi olan bir çok kişiyle konuştuk. Hem onların hemde iş güvenliği uzmanlarının olayla ilgili dile getirdikleri kuşkulu durumları sizler için derledik..

1-Murat Erem Tüpraş’a 2017 yılında girmiş, yaklaşık 2.5 yıllık bir iş tecrübesi var. Teknik Emniyet Biriminde görev yapıyor. Kaza yaptığı araç kendi kullanım sorumluluğunda değil. Rutin kontrol sürüşü için arkadaşından istiyor, arkadaşı da veriyor.

2-Kazanın meydana geldiği yolda hız limiti 40 kilometre kazanın yaklaşık bu sürat’te gerçekleştiği söyleniyor. Tali yolda viraj var. Erem virajı aldıktan sonra anayola çıkacak, kaza işte tam bu noktada oluyor.

3-Sadece 40 kilometre hızla virajı alamayıp kontrolü kaybetmesi ve vanaların üzerine devrilmesi teknik olarak imkansız gibi görünüyor. Kuzeyegehaber’e bilgi veren kaynaklar bu duruma özellikle dikkat çekti.

4-Araçta direksiyon kilitlenmesi gibi mekanik bir arızanın meydana gelmiş olma ihtimali üzerine duruluyor. Yolda fren izi yok şeklinde bilgiler alınıyor.

5-Teknik-mekanik bir arızanın dışında geriye kalan tek olasılık ise insanı hata yani sürücü hatası. Bununda başta anlık dalgınlık olmak üzere bir kaç nedenden olabileceği söyleniyor.

Olayla ilgili hem savcılık hemde Tüpraş bünyesinde soruşturma açıldı. Olayın meydana geliş nedeni soruşturmaların tamamlanmasından sonra belli olacak. Kuzeyegehaber olarak olay aydınlanana kadar konuyu yakından incelemeye devam edeceğiz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com