Ana sayfa » Güncel » ÖZEL HABER, “BİZ ALİAĞA’YI TEMSİL EDİYORUZ, ALİAĞA HALKINI MAÇLARIMIZA BEKLİYORUZ..”

ÖZEL HABER, “BİZ ALİAĞA’YI TEMSİL EDİYORUZ, ALİAĞA HALKINI MAÇLARIMIZA BEKLİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bu sene Basketbol Süper Ligi hedefine kilitlenen Petkim Spor Kulübü Basketbol Şubesi Yönetimi ile SOCAR’ın yeni idari binasında bir röportaj yaptık.

Genel Menajer Levent Türknas, Coach Arda Vekiloğlu ve Kaptan Hakan Yapar’ın dışında SOCAR Türkiye İş Birimi Kurumsal İletişim Grup Müdürü Bilge O’Flaherty ile SOCAR Türkiye Kurumsal İletişim Uzmanı Neslihan Tok’ ta hazır bulundu, buluşma da.

Önce Genel Menajer Levent Türknas’a sorduk;

-Sosyal Medya sayfanızda, #BirlikteHedefe yürümeye hashtag’iyle paylaşımlar yapmışsınız, ne demek bu, açarmısınız, kiminle birlikte yani?

“BİZ ALİAĞA’YI TEMSİL EDİYORUZ, BASKETBOL TAKIMI OLARAK TEK BAŞINA YAPAMAYIZ”

“Bu bizim şirketimizin bir hashtag slaoganı aslında. Birlikte Güçlüyüz. Bizde buna endeksli olarak bir slogan yaratmak istedik bu sezon başında. Biz sadece basketbol takımı olarak hedefe gidemeyiz. Aynı zamanda arkamızda Aliağa’nında olduğunu hissetmemiz gerekiyor. Ancak Aliağa Halkı ve şirketimizin desteğiyle birlikte hedefe gidebiliriz. Biz takımla birlikte üçlü bir kombinasyon olarak düşündük hedefe ulaşma kriterini. Basketbol takımı olarak bunu tek başımıza yapamayız. Biz Aliağa’yı temsil eden bir takımız.”

-Balıkesir Belediyesi Altın Fidan  Kampanyasına katılmışsınız, bununla ilgili bir şey söylemek istermisiniz Bilge Hanım?

“92 SAYI ATTIK, 92 FİDAN DİKİLDİ BİZİM ADIMIZA”

“Karşılaşma öncesi Balıkesir B. Belediyesi sosyal medya sayfasından bizi de etiketlemişler bu kampanya için. Bizde seve-seve katıldık bu kampanyaya. Attığın fidan olsun isimli bir kampanyaydı. O maçta da her takım attığı sayı kadar fidan bağışlamak için söz verdi. Bizim için çok heyecan verici bir çalışma oldu. Hatta oyuncularımızı da güzel bir şekilde motive etti, maç öncesi nitekim 92 sayı atarak Ege Orman Vakfı aracılığıyla 92 fidan bağışında bulunduk. Bir kaç gün öncede Ege Orman Vakfından sertifikamızı aldık, fidanlarınız dikildi diye. Bizim için bir nevi sosyal sorumluluk projesi oldu bu. “

-Arda Hocam, takım nasıl ? istediğiniz kıvama geldi mi, eksikler var mı, amaç-hedef nedir?

“Bizim bu sezon hedefimiz çok net. Bu takımı Süper Lig’de layık olduğu yere getirmek istiyoruz.”

-Bu hedefe yönelik yatırım yapıldı mı ?

“BAŞARI OLACAKSA, HER PARÇA KENDİ İŞİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMALI”

“Yatırım yapılıyor tabi. Ancak burada en az yapılan yatırım kadar önemli faktörler var. Kulüp kültürü denen şey bu. Burada köklü bir kulüp kültürü var. Aliağa’nın Süper Lig’de olduğu dönemde, Aliağa’nın seyircisi, Kulübün o dönemde kazandığı tecrübe, basketbolun içinden gelmiş üst düzey yöneticiler, Levent Türknas başta olmak üzere, yıllardır bu işi yapan insanların olması gibi bir çok faktör var.

“ŞİRKETİN GENEL YAKLAŞIMI ŞU ANKİ DURUMUMUZLA ÇOK ÖRTÜŞÜYOR”

Bunlar bir araya geldiği ve bir hedef koyduğunda, bunu da yatırım ve finansla desteklediğin zaman bir şeyler olabiliyor. Şirketin genel yaklaşımı ile bizim basketboldaki durum birbiriyle çok örtüşüyor. Sporda eğer bir başarı olacaksa, özellikle de takım oyunundan bahsediyorsak, mutlaka herkesin, yani her parçanın kendi işini en iyi şekilde yapmasıyla mümkün olabilir ancak.

“BİZİM ULAŞMAK İSTEDİĞİMİZ HEDEFİN FORMÜLÜNÜ AÇIKLIYOR”

Belki aslan payı oyuncularındır, spotların altında en çok görünen insanlar oldukları için ama bunun birde kamera arkasındaki, teknik ekip, sağlık ekibi, yönetimsel ekip, basın, taraftar, kurumsal iletişim, firma ve finans gibi dallı-budaklı bir organizma aslında bu. Bu takım aynı amaç için senkronize bir şekilde çalıştığında başarılar geliyor, takım sporlarında. Bunu iyi vurgulayan bir hashtag o aslında. Aynı zamanda da bizim ulaşmak istediğimiz hedefin formülünü açıklıyor.”

-Klasik bir soru Arda Hocam, net olarak iddianız ne bu yıl ligde ?

“Bu sezon ki hedefimiz Ligde şampiyon olarak Süper Lige çıkmak..”

-Sizi ürküten bir takım var mı ?

“Hayır, hiç bir takım bizi ürkütmüyor ama biz bütün rakiplerimize saygı duyuyoruz. Sporda rakibine saygı duymadığın zaman kötü sonuçlar alınabiliniyor. Biz gücümüzü bilerek ancak rakiplerimize de saygı göstererek maçlara çıkıyoruz. “

-Takımın istatistikleri sizi memnun ediyor mu ?

“GERÇEK POTANSİYELİMİZE DOĞRU ADIM-ADIM İLERLİYORUZ”

“Bu oyunculardan oluşan takımın bir potansiyeli var. Bizim öngördüğümüz potansiyele tam anlamıyla ulaşmış değiliz. Bu, sezon içerisinde ilerleyen bir süreç. Sezon başındaki çok iyi performanslar bazen yanıltıcı olabilir. Zaman-zaman kötü oyun, bazende maç kaybederek gerçek potansiyelimize doğru adım-adım ilerliyoruz. Her hafta üzerine koyarak eksiklerimizi gideriyoruz. Beraber oynamanın, takım kimyasının dinamiklerini oluşturan süreçleri yaşayarak arzu ettiğimiz noktaya gelmek için uğraşıyoruz aslında.”

-Hakan Kaptan, hedef farkındalık oluşturmak denildi, nasıl olacak bu, Aliağa’lılara yapmak istediğiniz bir çağrı var mı, bu hedefe yönelik olarak ?

“BİZ, MAÇ KAZANARAK BU İŞE SAHİP ÇIKACAĞIZ, İNSANLARA BİR ŞEYLER GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

“Bununla ilgili gereken şeyler söyleniyor zaten. Biz bunları söylemeye devam edeceğiz. Hiç bir zaman sıkılmayacağız ve üzerine basa-basa söyleyeceğiz bunları, gün geçtikçe daha da net olacağız bu konuda. Maç kazanarak bu işe sahip çıkacağız. İnsanlara bir şeyler göstermek istiyoruz. Ben daha önce 5 yıl oynadım burada Aliağa Belediyesi zamanında. Maç kazandıkça farkındalık artıyor. Burada bir takım var, maç kazanıyor, gidelim izleyelim mantığı vardı. Seyirci sayısı maç kazandıkça yavaş-yavaş artmıştı. Nasıl daha fazla maç kazanıp seyirciyi buraya çekebiliriz.

“BUNU DAHA ÖNCE YAPTIK, YİNE YAPARIZ”

Bu konuda hepimizin üzerine görevler düşüyor. Bizim görevlerimizden biri saha da maç kazanarak, profesyonelliğimizden ödün vermeden basketbol kısmı yönüyle bu işi anlatmaya çalışıyoruz. Basın olarak sizede bu konuda görev düşüyor. Sloganımız belli, Birlikte Hedefe yürüyoruz. Bunu daha önce yaptık, yine yaparız.”

-Taraftara yani Aliağa’lılara çağrın nedir Kaptan ?

“TARAFTARIN DESTEĞİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR, ONLARI TRİBÜNLERDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

“Bizler sahada sizi yani Aliağa’yı temsil ediyoruz. Arkamızda sizin desteğinizi hissetmek zorundayız. Taraftar, seyirci bu işin içinde. Bazen kötü gününüzde oluyorsunuz, sonuçta hepimiz insanız. Moraliniz bozuk olabilir, başka şeyler olabilir ancak sahaya çıktığınızda tribünlerin desteği her şeyi değiştirir.  O yüzden biz onların desteğine her anlamda çok ihtiyaç duyuyoruz.

Bu işin içinde kim varsa, seyirci, basın, tribünler, şirket bu işi yapalım, bizde maçları kazanıp kupayı alarak seyircimizle bunu kutlamak istiyoruz. En büyük hedefimiz, en büyük dileğimiz bu. Zaten ondan sonra bir çok şey kendiliğinden gelecektir.”

-Petkimspor Basketbol Takımı SOCAR için ne ifade ediyor Bilge Hanım ?

“PETKİMSPOR BiZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MARKA, ALİAĞA GENÇLERİ İÇİNDE BİR FIRSAT AYNI ZAMANDA”

“Petkimspor bizim için çok önemli bir marka. Az öncede söylenildiği gibi çok değerli bir geçmişi var. Aliağa halkı için bence çok-çok önemli. Kurum içinde çok değerli bir marka. Bunun yanı sıra Aliağa halkı içinde bence çok büyük bir fırsat. Petkimspor gibi profesyonel bir basketbol takımının ilçemizde olması çok-çok önemli. Gençlerimiz için rol model olması açısından.

“PETKİMSPOR ALİAĞA’YA KARŞI SOSYAL SORUMLULUĞUMUZUN BİR PARÇASI”

Biz Petkim ve SOCAR olarak düşündüğümüzde yaptığımız her işte Aliağa’ya karşı bir sorumluluk hissediyor ve bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Aslında Petkimspor’da bir yandan bu sorumluluğun bir parçası durumunda. Aliağa Halkı için gerçekleştirdiğimiz en önemli projelerden biri Petkimspor. Aynı zamanda gençleri spora teşvik etmek ve onlara bu anlamda rol model olmak ve sporun birleştirici gücü açısından müthiş bir olanak sağlayabilir. Bizim açımızdan her anlamda çok değerli Petkimspor..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com