Ana sayfa » Spor » “34. CUMHURİYET KUPASI ÖDÜLLERİ İZMİR ATLI SPOR KULÜBÜNDE SAHİPLERİNİ BULDU..”

“34. CUMHURİYET KUPASI ÖDÜLLERİ İZMİR ATLI SPOR KULÜBÜNDE SAHİPLERİNİ BULDU..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı 34. Cumhuriyet Kupası Engel Atlama Yarışmaları İzmir Atlı Spor İhtisas Kulübü’nde düzenlendi. Üç gün süren müsabakalarda 200’ün üzerinde sporcu toplam 17 yarışmada rekabete katıldı.

 Türkiye Binicilik Federasyonu ile İzmir Atlı Spor İhtisas Kulübü’nün birlikte düzenlediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı 34. Cumhuriyet Kupası Engel Atlama Yarışmaları 27-29 Ekim 2019 tarihleri arasında İzmir Atlı Spor İhtisas Kulübü’nün İzmir, Buca’da bulunan tesislerinde gerçekleştirildi. 

Yarışmalara geniş bir katılım sağlandı Binicilik dünyasının en prestijli etkinliklerinden olan Cumhuriyet Kupası Engel Atlama Yarışmaları, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da İzmir Atlı Spor İhtisas Kulübü’nde gerçekleştirildi. 2019 yılı sezonunun son büyük kupası olarak biniciler için büyük bir önem taşıyan 34. Cumhuriyet Kupası, başta İstanbul olmak üzere, Ankara, Antalya, Bursa, Adana, Samsun, Eskişehir ve Balıkesir’den gelen profesyonel sporcuları ve amatörleri bir araya getirdi. 

Yarışan binici sayısının 200’ün üzerine çıktığı organizasyonda izleyenler büyük rekabetin tadını çıkardı. Altı sırık olarak gerçekleştirilen Nevzat Özgörkey Su Vakfı (NEVSU) Kupası heyecana sahne oldu Cumhuriyet Kupası yarışı ve sponsor yarışlar ile geniş katılım sağlanan müsabakalar, düzenlenen etkinlikler ile coşkulu bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirildi. 

Üç gün boyunca süren yarışmalarda, 5 kategoride toplam 17 yarışma düzenlendi. Müsabakaların ikinci günü olan 28 Ekim Pazartesi tarihinde yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Kupası, Altı Sırık Nevzat Özgörkey Su Vakfı Kupası yarışması büyük bir heyecana sahne oldu. 

Son engelin 189 cm’e kadar çıktığı yarışmada biniciler tüm hünerlerini sergilerken, sıralama 1. Uğur Yılmaz, 2. Beytullah Hüseyinoğlu, 3. Barkın Aydın ve 4. Anar Shabanov şeklinde gerçekleşti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Kupası 29 Ekim’de sahibini buldu Yarışmaların son gününde gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Kupası’nın sahibi Furiano B isimli atıyla Gürman Binicilik Spor Kulübü’nden Beysim Hüseyinoğlu oldu. 

Yarışmaların en büyük ödülüne de sahip olan prestijli kupa, binicilerin tüm hünerlerini sergilemesi için fırsat sundu. Müsabakada; ikinci SIEC Diamond Flying isimli atıyla İstanbul Atlı Spor Kulübü’nden Oğuz Dalmış, üçüncü Downing Street isimli atıyla İstanbul Atlı Spor Kulübü’nden Hüsnü Dinç, dördüncü Atleet isimli atıyla Bursa Atlı Spor Kulübü’nden Hasan Şentürk, beşinci Carin.a isimli atıyla Gürman Binicilik Spor Kulübü’nden Beysim Hüseyinoğlu oldu..

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com