Ana sayfa » Yerel » ALTO BAŞKANI ERTÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU..

ALTO BAŞKANI ERTÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Özel Aliağa İyi Dersler Okulu tarafından gerçekleştirilen ‘Kariyer Günü Buluşmaları’nın ilk konuğu oldu.

İyi bir geleceğin gençlerin düşünceleri ve girişimleriyle şekilleneceğini ifade eden Başkan Ertürk, “Her dönemin kendine ait gerçekleri var. Bilişim ve teknoloji çağı olan bu çağı, çok iyi ve doğru okumalıyız” dedi.

Kariyer Günü Buluşmaları kapsamında Özel Aliağa İyi Dersler Okulu 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ile sohbet ederek, çalışma hayatına ilişkin görüş ve tavsiyelerini dinledi.
‘Hayatın merkezine kendinizi koyun’

Konuşmasının başında öğrencilere hayallerini soran Ertürk, “Başarıyı elde etmek için hayal kurmak başlangıç noktasıdır. Hayalleriniz ile kendi gerçeklerinizi sentezleyerek kendiniz için doğru mesleği seçebilirsiniz.

Meslek seçimi kişilerin yeteneklerine, ilgi alanlarına, niyetlerine, kişilik özelliklerine, değer yargılarına, içinde bulundukları şartlara ve sahip oldukları imkanlara göre gerçekleştirilebilecek bir olgudur. Bu nedenle hayatın merkezine kendinizi koyarak hayalini kurduğunuz hedefe ulaşmak için planlı ve programlı yaşayarak, çok çalışın, yeteneklerinizi geliştirin” dedi.

‘Okul değil, doğru mesleği seçmek önemli’

Meslek seçiminin önemine ve meslek seçiminde ailelerin önemine değinen Başkan Ertürk, “Ülkemizde aileler meslek seçiminde çok önemli bir faktör. Sizler kendi hayalleriniz doğrultusunda ailelerinizin tavsiyelerini dinleyerek birlikte doğru kararı vermelisiniz.

Meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken bir başka önemli nokta ise okul seçimi ile ilgili olan kısmı. Burada önemli olan 4 veya 5 yıl geçirilecek okul yaşamı değil, bir ömür boyu birlikte olunacak meslek hayatıdır. Bu nedenle okul değil, doğru mesleği seçmek önemli” diye konuştu.

‘İşveren sizi değil siz işvereni tercih eder olursunuz’

Kariyer planlaması ve meslek seçimi noktasında Aliağa özelinde tercih edilebilir mesleklerin neler olduğu hakkında öğrencilere detaylı bilgiler veren Ertürk, “İlçemizde var olan sektörlerin personel ihtiyaçları daha çok nitelikli ara personel noktasında.

Aliağa gibi bir sanayi kentinde iyi yetişmiş meslek personeli olduğunuzda işinizin daha kolay olacağını unutmayın. Kendinizi nitelikli ara personel olarak iyi yetiştirirseniz inanın işveren sizi değil siz işvereni tercih eder olursunuz.

Bu noktada konuşmamın başında dediğim gibi sizin tercihleriniz önemli. Ne istediğinizi bilin ve isteklerinizin, hayallerinizin peşinden kararlı bir şekilde koşun” şeklinde konuştu.

Başkan Ertürk, konuşmasının devamında günümüzün ve geleceğin meslekleri ile ilgili öğrencilere sunum eşliğinde bilgiler aktardı.
Sosyal yaşam ve iş yaşamına dair tecrübelerini ve tavsiyelerini aktaran Başkan Ertürk, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Neşeli ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen ve öğrencilerin memnuniyetlerini dile getirdiği buluşma, karşılıklı iyi dileklerin belirtilmesiyle son buldu..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com