Ana sayfa » Güncel » İŞTE EYT’LİLER İÇİN GÜNDEME ALINAN ALMANYA VE FİNLANDİYA MODELLERİ..

İŞTE EYT’LİLER İÇİN GÜNDEME ALINAN ALMANYA VE FİNLANDİYA MODELLERİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanların gözü-kulağı Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu’nda. Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT konusu için 2 farklı model gündeme geldi.

AKP Hükümetinin sonunda gündemine aldığı EYT ile ilgili en çok, Finlandiya ve Almanya modellerinin öne çıkması dikkat çekti. Eğer EYT’de Sosyal Politikalar Kurulu’nun yaptığı çalışma tamamlanırsa sıra Meclis’ten yasa çıkmasına gelecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talepleri dinlemesi için Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirmesi, emeklilik için yaşa takılanları umutlandırdı.

Bu konudaki gelişmeler merakla beklenirken, çeşitli formüller de konuşuluyor. İşte bu konuda en çok gündeme gelen, Finlandiya ve Almanya modelleri..

Finlandiya ve Almanya’da emeklilik yaşı 65 ve 67’yi buluyor. Emekliliğine birkaç yıl kalanlara, “Alacağınız maaş her yıl için yüzde 2 eksik olacak. Kabul ederseniz emekli olun” deniliyor.

Yani emekliliğine 2 yıl kalan yüzde 4, 3 yıl kalan yüzde 6 daha az maaşa razı oluyor. Finlandiya modelinde bu şekilde emekli olanlara sonradan belirli bir miktar prim ödeyerek, emekli maaşlarını yükseltme hakkı da tanınıyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com