Ana sayfa » Güncel » 51. BÖLGEYE İZİNSİZ GİREN YOUTUBER’LAR, TUTUKLANDILAR!

51. BÖLGEYE İZİNSİZ GİREN YOUTUBER’LAR, TUTUKLANDILAR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Son dönemde internetin en popüler konularından bir tanesi, ABD’deki gizemli 51. Bölge’de ne olduğu konusu. Bölgeyi basmayı planlayan binlerce kişi var.

YouTuber Ties Graznier de bu kişilerden biri. Graznier, bir başka YouTuber olan arkadaşı Govert Charles Wilhelmus Jacob Sweep ile birlikte Nevada Ulusal Güvenlik Bölgesi’nin yaklaşık 5 kilometre içerisinde yakalandı. Açıklamayı Bye County Şerif Ofisi yaptı.

Görevliler, Hollandalı yayıncının “giriş yasaktır” tabelasını anladığını ve aracın içerisinde çeşitli kayıt cihazları bulduklarını söyledi. Kolluk kuvvetleri ikiliyi, girişe yaklaşık 5 kilometre mesafede bir arabanın içerisinde yakaladı.

Yapılan resmi açıklamaya göre aracın yolcularının her ikisi de Hollanda vatandaşı ve polise verdikleri ifadede İngilizce’yi konuşabildiklerini, okuyabildiklerini ve yazabildiklerini belirtti. Yayıncılar giriş yasaktır tabelasını gördüklerini ancak tesisi görmek istediklerini belirttiler.

Açıklamada ayrıca ikilinin yanında çeşitli kameralar, bir telefon ve bir drone olduğu açıklandı. Her iki yayıncı da cihazlarının incelenmesine rıza gösterdi. Yetkililer Nevada Ulusal Güvenlik Bölgesi’nde çekilmiş videolar buldu.

Her iki yayıncı da izinsiz giriş ile suçlanarak tutuklandı..

Graznier’in YouTube’da bulunan TIES adlı kanalında 735 bin takipçisi var. Yayıncı, Instagram hesabından da 51. bölgeye gittiğine dair bir gönderi paylaşmıştı.

Sweep ise amaçlarının bölgeyi basmak olmadığını savundu. KNTV’ye konuşan yayıncı, bölgeyi basma amaçlarının olmadığını ve zaten etkinlik tarihinden önce dönmeyi planladıklarını söyledi.

20 Eylül tarihli etkinlik şaka olarak başlayıp oldukça ciddileşmişti. Facebook bu etkinliği önce kaldırdı, sonra yeniden yayına aldı..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com