Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » İPHONE 11, TÜRKİYE’DE 22 BİN LİRAYA SATILACAK İDDİASI!

İPHONE 11, TÜRKİYE’DE 22 BİN LİRAYA SATILACAK İDDİASI!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın tüm dünyada merakla beklenen iPhone tanıtım etkinliğine artık sayılı saatler kaldı.

10 Eylül akşamı Türkiye saati ile 20.00’da tüm dünyayı ekranlara kilitleyecek şirket, etkinlikte iPhone 11, iPhone 11R ve iPhone 11 Max isimli yeni iPhone’larını tanıtacak. Bu sene, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak YouTube üzerinden de canlı yayınlanacak olan etkinlik, bazı sürprizlere de ev sahipliği yapabilir.

Tasarımı ve teknik özellikleri hakkında her ne kadar bazı sızıntılar ortaya çıkmış olsa da Apple, her yıl kullanıcıları büyük oranda şaşırtan bir şirket. Eklenen yeni özelliklerin yanı sıra değişen tasarım da tıpkı diğer telefon üreticilerinde olduğu gibi Apple’a da ekstra maliyet olarak yansıyor.

Bu maliyetler de Samsung’un Galaxy Note10 ve Note10+ cihazlarında olduğu gibi oldukça yüksek fiyatlara sebep olabiliyor. Ülkemizde döviz kurundaki hareketlilik ve vergilerle birlikte son amiral gemilerine bakılarak psikolojik sınırın 10 bin TL civarında olduğunu söylemek mümkün. Tabii yeni iPhone’ların da piyasa şartları gereği bu sınırın üstünde bir fiyat etiketiyle geleceğini söyleyebiliriz.

Lansmana oldukça kısa bir süre kala bazı haber sitelerinde, “yalnızca tık alma amacı güdülerek” iPhone 11’in Türkiye’ye geldiği hatta fiyat etiketinin belli olup 22 bin TL olacağı iddia ediliyor. Ancak bu iddiaların kesinlikle asılsız olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu konuda kesin konuşmamızın ardında yatan sebep de oldukça net.

Apple, iPhone X’ten bu yana bu haber sitelerinde iddia edildiği gibi iPhone’ları Türkiye’de lansmandan hemen sonraki gün satışa sunmuyor. Eylül ayında tanıtımı gerçekleştirilen iPhone’lar, Türkiye’de resmî olarak Kasım, Aralık ve hatta Ocak ayında piyasaya sürülüyor. İddiayı ortaya atan haber sitelerindeki “iPhone 11’in 11 Eylül’de Türkiye’de satışa çıkacağı” iddiası da böylece boşa çıkmış oluyor.

iPhone 11’in Türkiye satış detayları ne zaman netleşecek?

iPhone 11 serisi her ne kadar 10 Eylül akşamında tanıtılacak olsa da bunun global bir etkinlik olduğunu hatırlatmakta fayda var. Teknik özellikleri ve tasarımları göreceğimiz bu etkinlik akşamı dahi Türkiye’de ne zaman satışa başlanacağı ve satış fiyatının ne olacağı soruları yanıt bulamayabilir..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com