Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ALİAĞA’DA HİZMETE AÇILAN, DİNÇ DİYET MERKEZİ KURUCUSU AHSEN TÜFEKÇİ İLK YAZISIYLA SİZLERLE..

ALİAĞA’DA HİZMETE AÇILAN, DİNÇ DİYET MERKEZİ KURUCUSU AHSEN TÜFEKÇİ İLK YAZISIYLA SİZLERLE..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa’da Dinç Diyet Merkezini hizmete açan Uzman Diyetisen Ahsen Tüfekçi, Kuzey Ege Haberde, mesleki konulardaki ilk köşe yazısını kaleme aldı.

Kendisine hoşgeldin diyoruz…

Uzman diyetisyen Ahsen Tüfekçi kimdir ? 
“Kendimden biraz bahsedecek olursam, 2007-2008  yıllında Aliağa Yabancı dil ağırlıklı Süper Liseden mezun oldum. 06-04-2009-06-07-2009 tarihleri arasında Ege üniversitesi Eğitim uygulama ve araştırma hastanesi Diyaliz Merkezi Hemodiyaliz Teknisyen eğitimini başarı ile tamamlamamın ardından 2010-2012 tarihlerinde Celal Bayar üniversitesi Gıda teknolojisi ön lisans programını yine başarı ile tamamladım.

2012-2015 tarihlerinde Atatürk üniversitesi yiyecek içecek işletmeciliği Lisans programını başarı ile bitirmemin ardından 2015-2018 tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik programı lisans eğitimimi tamamlayarak Lefke Avrupa Üniversitesi Yüksek lisans öğrencisi olarak  meslek hayatıma 1 yıl süre ile Girne özel üniversitesi hastanesinde başladım. 

Şimdi ise Dinç Diyet Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığının kurucusu ve sahibi olarak diyetisyenlik mesleğimi icra etmekteyim. Eğitim hayatım boyunca gerek mesleklerim ile alakalı gerek kişisel gelişim gerek iş güvenliği işçi sağlığı Türk Kızılayı  gibi birçok seminer ve kurslarının bir çoğuna aktif olarak katılım sağladım.

Sağlıkçı bir aileden geliyor olmak beni mesleğim konusunda her zaman teşvik edici olmuştur. Yaptığım stajların bazılarından bahsetmem gerekirse,  İzmir Gıda İl Tarım Müdürlüğü , Pağmat üzüm fabrikası Manisa, Kıbrıs  Mağusa devlet hastanesi ,Lefkoşa Nalbantoğlu devlet hastanesi Mağusa  ilk öğretim okulu , Kıbrıs Easy diyet merkezi , Uzman Diyetisyen Orhan Özdengiz klinik staj , Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi bunlardan bir kaçı olmaktadır.

Mesleki konulardaki Köşe yazarlığını ise Aliağa Ekspres gazetesi ve kuzey Ege Haber İnternet sitesinde halen aktif olarak sürdürmekteyim. 

Gerek eğitim gerek iş hayatım  sürecinde maddi manevi emeğini esirgemeyen ailem başta Aliağa Belediyesi emeklisi annem Ayşe Dinç ve Petkim emeklisi Babam Hüseyin Tüfekçi ye, Dokuz  eylül Üniversitesi hemşire hizmetlerinde 10 yıldır hizmet veren ve aynı zamanda ekonomi üniversitesi yüksek lisansını sağlık müfettişliği olarak tamamlamakta olan ablam Yasen Tüfekçi ye sonsuz Teşekkürlerimi bir borç bilirim. 

Ülkemiz de özellikle son dönemlerde müthiş derecede artış gösteren Obezite, yaşam tarzı değişikliği, yeme bozuklukları, hastalıklarda beslenme tedavisi üzerinde bir çok kongre konferans ve sempozyuma katılarak en güncel bilgiler ile sizlere en iyi hizmeti vermeyi hedeflemekteyim.

Sonraki hedefimi ise, sağlıklı beslenmeyi, porsiyon kontrolünü yaparak ve bireylerin hastalık durumuna uygun beslenme planını düzenleyerek geri kalan yaşam sürelerini sağlıklı ve Dinç bir şekilde geçirmelerinde yardımcı olmak şeklinde belirledim.. “

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com