Ana sayfa » Güncel » ‘CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATIYLA ÇALIŞMA BAŞLATILDI, EYT HEYETİ TARİHİ BİR GÖRÜŞME YAPTI..

‘CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATIYLA ÇALIŞMA BAŞLATILDI, EYT HEYETİ TARİHİ BİR GÖRÜŞME YAPTI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte yaşa takılanların 8 Eylül Pazar günü Tandoğan Meydanı’nda yapacağı büyük miting öncesi Ankara’da kritik bir görüşme gerçekleşti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak ve dernek yöneticileri, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Vedat Bilgin ile görüştü. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (EYTSYDD) 8 Eylül Pazar günü Ankara’da yapacağı miting öncesi flaş bir gelişme yaşandı.

Miting öncesi Ankara’da temaslarda bulunan EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak ve dernek yöneticileri, Çankaya Köşkü’ne davet edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SOSYAL POLİTİKALAR KURULU BAŞKAN VEKİLİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ..

Özüpak ve EYTSYDD yöneticileri, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Vedat Bilgin ile Çankaya Köşkü’ndeki ofisinde görüştü. Görüşmeye EYTYSDD adına Başkan Gönül Boran Özüpak, Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Öztel ile İstanbul ve Ankara EYT derneklerinin yöneticileri Cengiz Gökmen, Ersin Kotan ve Arzu Lastikçi katıldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede EYT heyeti, mağdurların sorunlarını ve taleplerini Bilgin’e aktardı, görüşme olumlu bir havada geçti. EYTSYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak da görüşmenin ardından enbursa.com’un sorularını yanıtladı.

‘CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATIYLA ÇALIŞMA BAŞLATILDI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla EYT sorununun çözümü konusunda bir çalışma başlatıldığının kendilerine açıklandığını kaydeden Özüpak, “Bunun içerisinde Genel Sağlık Sigortası (GSS) var, EYT var.” dedi.

‘ÖZGÜR ERDURSUN’UN RAPORU CUMHURBAŞKANLIĞINDA’

EYT heyeti olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun tarafından hazırlanan raporu Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Vedat Bilgin’e takdim ettiklerini belirten Özüpak, “Mağduriyetlerimizi anlattık. Özellikle aylık bağlanma oranlarının (ABO) ters orantılı işlediğini anlatarak, çalışma süresi arttıkça emekli maaşlarında yaşanan düşüşün örneklerini verdik” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ ÇALIŞMA YAPILMASINI İSTEMİŞ’

Sosyal Politikalar Kurulu’nun direkt Cumhurbaşkanına bağlı olduğunu ve Kurulun Başkan Vekili Vedat Bilgin’in de doğrudan Cumhurbaşkanı’yla çalıştığını kaydeden Özüpak, “Sayın Bilgin, konuyu bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın kendilerine yönlendirdiğini aktardı. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Bunun aşamaları nedir, nasıl çözülür, maliyeti nedir?’ gibi bir çalışma istemiş. Kendisi de görüşmemize ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi verecek” ifadelerini kullandı.

TARİHİ BİR GÖRÜŞMEYDİ’

Cumhurbaşkanlığında bugün yapılan görüşmenin gerçekten “tarihi” nitelikte olduğunu kaydeden Özüpak, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza her kanaldan ulaşmaya çalışıyoruz. Bizi bizden dinlemesi talebimizi Sayın Bilgin’e tekrar ilettik. Görüşmemizi detayıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracak ve konuyla ilgili bir rapor hazırlanacak.

Süreç ne kadar zaman alır, bilemiyoruz, ama konunun uzmanlarıyla sorun masaya yatırılacak. Hatta bir komisyon kurulduğunu da bizzat öğrenmiş olduk. Bizlerle de iletişim halinde olacaklarını dile getirdiler” dedi.

EYT Heyeti Saadet Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesinde ise Başkan Mansur Yavaş ile görüşüp her ikisini de pazar günü yapılacak olan mitinge davet etti..

Bu arada EYT Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Ankara-Tandoğan Meydanında yapılacak miting için Valiliğin verdiği izin yazısını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com