Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’LI KADINLAR HAYKIRDI; “EMİNE’NİN YASINI TUTACAĞIZ AMA SUSMAYACAĞIZ!”

ALİAĞA’LI KADINLAR HAYKIRDI; “EMİNE’NİN YASINI TUTACAĞIZ AMA SUSMAYACAĞIZ!”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’lı kadınlar eski eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde hunharca katledilen Emine Bulut’un şahsında şiddet gören tüm kadınlara yönelik eylem yaptı. Eyleme CHP Aliağa İlçe Başkanvekili İlhan Aktaş, bazı CHP’li meclis üyeleri ile Aliağa’lı erkekler de alkışlarla destek verdi.

Basın bildirisinin de okunduğu eylemde kadınlar ellerinde pankartlarla hep birlikte yere oturarak eyleme devam etti. Eren Saran’ın okuduğu bildiri ise şöyle;

“Kırıkkale’de 38 yaşındaki Emine Bulut eski eşi Fedai Baran tarafından öldürüldü. Emine Bulut’un görüntüleri, ölmek istemiyorum çığlıkları dolaşıyor her yerde. Artık sadece ölüm haberine değil, nasıl öldüğüne de tanıklık etmek durumunda kaldığımız bir günler yaşıyoruz.

Emine Bulut ve Tugba Ekol’ün katledilişinden boşanmaları engellemeye çalışan, boşanan kadınları “ahlaksız hayatlar yaşamakla” suçlayan, nafakayı kaldırmaya çalışan, 6284 sayılı koruma yasası ile alınan koruma kararlarını kadınların suistimal ettiğini söyleyen, İstanbul Sözleşmesinden çekilelim diyenler sorumludur.

Kadınlara çizdiğiniz muhafazakar sınırlar nedeniyle öldürüldü Emine.

“Boşanmak, evlenmek kadar doğaldır, evliliği yolunda gitmeyen kadın da erkek de boşanır tabii” demediğiniz için öldürüldü Emine. “Bu ülkede kadınların öldürülmesine izin vermeyiz, yasaları güçlendiririz, bir kadının burnu kanasa devlet onu oradan alır, güvenli bir yere yerleştirir ve asla erkeği haklı görmez” demediğiniz için biz bugün bu görüntüleri izliyoruz.

Bunu bugün koca bir memleket bir kez daha gördü. O kadar üstünde durdunuz ki bu meselenin sosyal medyada “boşanmasaydı olmazdı bunlar” yazabilen erkeklerle aynı ülkede yaşamak durumunda bıraktınız bizi.

“Cani eski koca, cezasını bulacak, yargılanacak, bu sapıklara haddini bildireceğiz, erkeklik bu değil” lafları gelmeye başladı bile. Bunlara karnımız tok. Bu bir cani adam cinayeti değil, sinirlerine hakim olamamış ruh hastası bir adamın yaptığı münferit bir cinayet değildir.

Kadınları korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle onları baş başa bırakan ve hatta daha önemlisi şiddeti bizzat yaratan ve körükleyen sisteminiz öldürdü Emine’yi.

Bugün Emine’nin, kız kardeşimizin yasını tutacağız. Ama susmayacağız. Tıpkı daha önce yaptığımız gibi diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi…

Emine’nin ”ölmek istemiyorum” diyen çığlıkları kulaklarımızda, yaşam hakkımızı savunacağız. Nafaka ile ilgili değişiklik yapmanıza izin vermeyeceğiz, 6284 sayılı yasaya dokunamayacaksınız, İstanbul Sözleşmesinden çekilmenize engel olacağız.

Bizler diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi bu gün de Emine’nin son sözünü bir kez daha haykırmak için buradayız. Ölmek istemiyoruz! Bizlerin ölümüne neden olan bu sistemin son bulmasını istiyoruz..”

ALİAĞALI KADINLAR

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com