Ana sayfa » Kültür-Sanat » AĞUSTOS AYININ KİTABI: ‘TAPU TAHRİR DEFTERLERİNE GÖRE 16. YÜZYILDA GÜZELHİSAR..

AĞUSTOS AYININ KİTABI: ‘TAPU TAHRİR DEFTERLERİNE GÖRE 16. YÜZYILDA GÜZELHİSAR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Belediyesi’nin “Oku, Okut” projesi kapsamında sürdürdüğü her ay bir kitap kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kampanya kapsamında Aliağa Kent Kitaplığı’nın 7’nci yayını ‘Tapu Tahrir Defterlerine Göre 16. Yüzyılda Güzelhisar’ ağustos ayının kitabı olarak okuyucu ile yeniden buluşuyor.

Tarih severlerin başucu, akademi dünyasının ise kaynak kitabı olan 215 sayfalık dev eser Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hilal Ortaç tarafından kaleme alındı. Başbakanlık Osmanlı Arşivi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivlerinden yararlanılarak hazırlanan kitapta Güzelhisar’ın dolayısıyla da Aliağa’nın 16.yüzyıldaki ekonomik ve sosyal yaşamı tapu tahrir defterleri ile ortaya konuldu.

Akademik bir dille bilimsel veriler ışığında hazırlanan esere dijital platformdan ulaşmak isteyen okuyucular kitabın tam metnini Aliağa Belediyesi resmi internet sayfası e-belediye / yayınlarımız bölümünden e-kitap olarak okuyabilir ya da pdf olarak indirebilir. Okurlar ayrıca kitabı sesli olarak dinleyebilirler.

KİTABI HİLAL MASA’DAN ÜCRETSİZ EDİNİN

Tarih severler, 1 Ağustos’tan itibaren yeniden dağıtıma çıkacak olan kitabı Aliağa Belediyesi merkez hizmet binasında faaliyet gösteren Hilal Masa’dan ücretsiz olarak talep edebilecek.

İÇİNDEKİLER
“TAPU TAHRİR DEFTERLERİNE GÖRE 16. YÜZYILDA GÜZELHİSAR” adlı eserin içeri şu bölümlerden oluşuyor;

  1. Saruhan Sancağı Güzelhisar-ı Menemen Kazası
  2. Güzelhisar-ı Menemen Kazası’na ilişkin defterler
    BOA, TT 165
    BOA, TT 398
    TKGMA, TK 115
    BOA, MAD.d 152
    BOA, TT 102
    TKGMA. 125

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com