Ana sayfa » Güncel » NYT; “ERDOĞAN SİYASİ KARİYERİNİN EN BÜYÜK MAĞLUBİYETİNİ ALDI..”

NYT; “ERDOĞAN SİYASİ KARİYERİNİN EN BÜYÜK MAĞLUBİYETİNİ ALDI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri’ni Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre kazandı. Ekrem İmamoğlu’nun bu galibiyeti dünya basınında da yer buldu.

Amerikan gazeteleri, Ekrem İmamoğlu’nun Pazar günü tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 31 Mart’a kıyasla çok büyük farkla kazanmasına sayfalarında geniş yer ayırdı. New York Times’a göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “siyasi kariyerinin en büyük mağlubiyetini aldı”. Wall Street Journal ise “Bu sonuç iktidar partisindeki sorunları gözler önüne serdi” diyor.

New York gazetesi, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanı İstanbul’daki seçimlerin tekrarında can acıtıcı bir yenilgi aldı” başlıklı haberinde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kariyerinin en büyük mağlubiyetini aldığını” söylüyor.

Gazete, “Erdoğan ve partisinin İstanbul’daki 25 yıllık hâkimiyetinin sona erdiğini, karşıtlarının bu sonuçla cumhurbaşkanının yenilmezlik aurasının zarar gördüğünü ve 16 yıllık iktidarının zayıfladığını” söylediğini aktarıyor.

New York Times yenilginin, gelecek hafta ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceği G20 Zirvesi öncesi Erdoğan’ın konumunu ABD ve diğer ülkelerle ilişkilerin gergin olduğu bir ortamda zayıflattığını savunuyor.

Gazete, Erdoğan’ın seçim sonuçlarını kabul ettiği Twitter mesajlarında da, gündemi seçimin ötesine taşımaya çalıştığını katılacağı uluslararası toplantılara dikkat çektiğini vurguluyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com