Ana sayfa » Güncel » AĞAPARK ÖZELLEŞECEK, MÜŞTERİSİ GÜZELLEŞECEK!

AĞAPARK ÖZELLEŞECEK, MÜŞTERİSİ GÜZELLEŞECEK!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Kuzey Ege Haber takipçileri bilir, geçtiğimiz gün Aliağa Belediyesinin Ağapark’ın işletmesini Karşıyaka’da yerleşik bir AVM Firmasına devrettiğini yazdık, binlerce kişi okudu, bir yığında yorum yapıldı haberin altına.

Firmanın adını bir kez daha zikredip reklam yapmak yersiz olur. Fakat kısaca anlatmak gerekirse, yerli ve yabancı yüzlerce tanınmış markanın mağaza ve şubelerini barındırıyor diyebilirim, AVM’sinde.

İşletme devri karşılığı Belediye’ye ödenecek meblağ dudak uçuklatacak miktarda, onu yazmanın da gereği yok, bilen-biliyor zira. Bu devir olayında kafamın basmadığı, gözümün önünde soru işaretleri uçuşturan pek çok detay var, Bismillah deyip başlayalım, sormaya yani şeytanın avukatlığını yapmaya !…

Ağapark’ın içinde bulunan yapılar için yanlış hatırlamıyorsam bu yılın başında, kıyı-kenar kanununa muhalefetten “yıkım kararı” verilmişti, bununda haberini yaptık, hatırlanacağı gibi. Belli bir süre verildi, Aliağa Belediyesine, şu vakte kadar yık o binaları talimatıyla. Ağapark yapılırken hali hazırda Genel Başkan Yardımcılığı da yapan AKP milletvekili Hamza Dağ’ın büyük desteği alındı, Aliağa Belediyesince. 

O zamanlar sayısını hatırlamıyorum pek çok haber yapmış ve Ağapark’ın yapılışındaki usülsüzlüklere dikkati çekmiştik. Kıyı-kenar kanununa muhalefet, bölgenin doğal yapısını bozan dolgu, bir çok ağacın kesilmesi ve nihayetinde, “Ramsar Sözleşmesini” gerekçe göstererek uyarı da bulunduk, Bülent Pınarbaşı ile yaptığımız haberlerde.

Bazıları, çekememezlik, hasetlik sırf muhalefet etmek adına projeye karşı çıktığımızı söyleyip, yaygara kopardı, halen aynı volümde olmasa bile bunları dile getirenler var. Fakat, kapı gibi Danıştay Kararı o seslerin de kesilmesine neden oldu.

Danıştay, Ağapark’ın usülsüz bir şekilde inşa edildiğini belirtip, başta Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere, “Görevi kötüye kullanma ve kamu zararına neden olunması suçlamalarıyla sorumlu kişilerin cezalandırılması istedi. Aliağa Asliye Ceza Mahkemesinde yargılama süreci başladı. Muhtemelen görevsizlik kararı verilip, Ağır Cezaya gönderilecek dosya.

Bu hatırlatmayı şu nedenle yaptım, İşletme devrini alan firmanın bunu bilmemesi pek mümkün görünmüyor, eğer bilmiyorsa müthiş bir risk alıyor demektir. Zira, bırakın başka yapılar inşa etmeyi, mevcut yapıların dahi yıkılmasına ilişkin Danıştay iddianamesi var. Bu, işletme devri olayının yalnızca bir boyutu. 

Şimdi işin bir başka yönüne gelelim, diyelim ki yıkım kararı gerçekleşmedi, bir sürü firma geleceği için Ağapark içindeki mevcut yapılaşma o ölçüde artacak. Zira hali hazırdaki 7-8 bina hem sayı hemde büyüklük olarak yetersiz kalacağı için yeni binalar dikilecek oraya.

Arazi yapısı gereği, dikey yapılaşma mümkün olmadığı için yatay binaların, yani geniş arazilerin üzerine oturacak az katlı yapıların dikilmesi gerekiyor. Geçen seneden protokole bağlanıp peşinatları alınan düğünleri Aliağa Belediyesi yapacak, sonrasında tamamen çekilmesi gerekiyor oradan.

Ağapark’a giriş ve plajı kullanmak için ücret alınmayacağı söyleniyor, peki, bu mümkün olabilir mi ?

Adam eşek yüküyle para vermiş, koca bir tesisi devir almış, girişine-çıkışına karışmayacak, para almayacak. Tam tersi, içeri giren uçan kuştan bile para alınacaktır, hemde öyle 3-5 kuruş değil, bayağı hatırı sayılar paralar alınacak diye düşünüyorum. Çünkü ipini koparanın girmesi istenmeyecektir, belli bir ölçü ve seviye korunacaktır, bunun yolu da paralı ve nispetende olsa elit kişilere hizmet verecek bir işletme planıdır.

Ağapark’ı Aliağa Belediyesi devredemez, muhtemelen belediye şirketi üzerinden yapılmıştır protokol. Yakında açıklanacak, nedir, ne değildir hep birlikte göreceğiz. Ancak az öncede belirttiğim gibi pek çok soru işareti var bu işte. Sözü dinlenir, hatırı sayılır ! kişilerin desteği alınmıştır diye düşünüyorum, tıpkı inşaat sürecinde Hamza Dağ’ın desteğinin alınmış olması gibi. 

Lafın kuyruğunu bağlamak gerekirse, bu memlekette olmaz diye bir şey yok, kılıfına uydurduğun müddetçe her şey kabili mümkündür, yeter ki yapacak kararlılık yani gözü karalık olsun netekim..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com