Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA CHP’DEN, KAMUOYUNA DUYURU, ACAR’A ÇAĞRI !

ALİAĞA CHP’DEN, KAMUOYUNA DUYURU, ACAR’A ÇAĞRI !

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa İlçe Başkanlığı Aliağa Belediyesince işçi çıkarmaların devam etmesi üzerine Başkan Gülsen Ustaoğlu Cirit imzasıyla kamuoyuna ve Başkan Acar’a yönelik duyuru ve çağrıda bulundu. Duyuru metni şöyle;

“Aliağa kamuoyuna duyuru, Sayın Serkan Acar’a çağrı:

Değerli  Aliağa’lılar ; bildiğiniz gibi 31 Mart yerel seçimleri sonucunda Sayın Serkan Acar belediye başkanı olmuş ve ilçemizi 5 yıl daha yönetmeye sizlerden yetki almıştır. Aynı zamanda 14 millet ittifaki ve 11 cumhur ittifakı olmak üzere 25  belediye meclisi üyesine de  Aliağa ‘yı yönetme yetkisini verdiniz. Birlikte  Aliağa halkına hizmet etmek konusunda parti yönetimi olarak hazır olduğumuzu beyan ettik. 

Şu an Türkiye ‘de en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey huzur içinde yaşamaktır. Kişilerin kendi siyasal tercihleri elbette olacaktır ve demokratik bir ülkede herkes özgür alanında bu siyasal tercihlerine göre davranış sergileme hakkına sahiptir.

Bugünlerde Aliağa Belediyesi’nden  üçer-üçer eleman çıkarılmaya başlandı. Aliağa belediyesi bir kişi kurumu değil Aliağa halkının kurumu ve iş yeridir. İşini yapan insanların ekmekleriyle oynanmasını Aliağa halkının vicdanına bırakıyoruz. 

Bu işçilerimiz 5yıl, 6 yıl, 11 yıl gibi sürelerdir temizlik görevlisi olarak çalıştıklarına göre, işten çıkarılmalar siyasi değilse tasarruf  nedeni ile yapılmış gibi görünüyor.

Bu durumda şu soruları sorma hakkımız doğuyor;

1 . 6 yıl, 5 yıl ve 11 yıl emekçi olarak çalışan bu kişilerin aldığı para ile mi bu dönemde tasarruf sağlanacak?

2. Seçim öncesi yapılan hovardaca harcamaları bu işçilerin maaşına güvenerek mi yaptınız?


3. Denetim raporlarına göre harcanan yüklü miktardaki çiçek, bayrak gibi harcamalar işçinin evine ekmek götürmesinden daha mı önemliydi ?

4. Aliağa halkının eğlenmesi ve gezmesi bu halkın hakkıdır, ama bunun bedeli işsiz kalacak emekçiler olacaksa buralardan tasarruf edilemez iıydi ?.  Gezmenin ve eğlenmenin bedelini ailesi, çocukları için  çalışanlar mı ödemelidir?

5. Bu işçiler çıkarıldığına göre yerlerine yeni işçiler alınacak mı? 

Sayın Serkan Acar, işçinin emeği ve ekmeği ile oynamayınız. Barış ve huzur içinde Aliağa’da birlikte yaşama iradesini ortaya koyunuz . Siyaseti de tasarrufu da işçi ve emek üzerinden yapmayınız..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com