Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE, 19 MAYISIN 100. YILDÖNÜMÜ COŞKUSU..

İZMİR’DE, 19 MAYISIN 100. YILDÖNÜMÜ COŞKUSU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü, İzmir’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Alsancak Cumhuriyet Meydanı’ndaki program nedeniyle çevrede geniş güvenlik önemleri alındı.

Çatılara keskin nişancı polisler yerleştirilirken, Sahil Güvenlik ekipleri ile deniz polisi de İzmir Körfezi’nde nöbet tuttu. Alana gelenler, oluşturulan arama noktalarından arandıktan sonra içeri alındı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinler, turistlerin de ilgisini çekti. Turistler, cep telefonları ve tabletlerinin kameralarıyla meydandaki etkinlikleri görüntüledi.

Resmi törenler, saat 08.30’da, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra tören alanına İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, CHP’li ve AK Parti’li milletvekilleri ve kent sakinleri katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Uslu, konuşmasında, 19 Mayıs 1919’un, Türk milletinin makus talihini değiştiren tarih olduğunu söyledi. Türk milletini küçük toprak parçasına sıkıştırma planlarının, bu tarihte sonuçsuz kaldığını vurgulayan Uslu, milletin kenetlendiğini ve modern Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunu kaydetti.

GÖSTERİLER RENK KATTI..

Programda, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile Gençliğin Ata’ya Cevabı’nın ardından şiirler okundu. Halk oyunları, aerobik ve karate gösterileri ise beğeni topladı. Alanda en büyük alkışı ise vals yapan down sendromlu çocuklar aldı. Kızların her biri farklı renkte elbiseler giydi, başlarına da çiçeklerden yapılan taçları taktı. Down sendromlu çocukların gösterileri, alandakiler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Programda paramotor, ‘Milli Mücadelenin 100’üncü yılı kutlu olsun’ yazısı ile bir süre Cumhuriyet Meydanı’nın üzerinde tur attıktan sonra Türk bayrağı açıldı. Program kapsamında bisiklet sporcularından Senanur Süslü, Türk bayrağını Vali Erol Ayyıldız’a verdi. Ayyıldız, bayrağı 3 kez öpüp, alnına koydu. Program kapsamında Türkiye Dağcılık Federasyonu’nu üyeleri de Türk Telekom Binası’ndan Türk bayrağı açarak, halatlarla aşağı indi. Program, gösterilerin ardından sona erdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com