Ana sayfa » Güncel » “İSTANBUL’DA, DÜŞMANLAŞTIRICI DİL KAYBETTİRDİ”

“İSTANBUL’DA, DÜŞMANLAŞTIRICI DİL KAYBETTİRDİ”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kırşehir’de düzenlenen iftarprogramında vatandaşlara seslendi. AKP’nin 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerindeki söylemlerine tepki gösteren Akşener, söz konusu düşmanlaştırıcı dilin AKP’ye İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kaybettirdiğini söyledi. Parti teşkilatlarına seslenen Akşener, AKP’nin bu tuzağına düşmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kırşehir’de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Ben iftarlara 24 Haziran’da gelip 31 Mart’ta gelemediğim illerde yorgunluk kahvesi içmek için gidiyorum. Bizim partimiz ilginç bir parti. Darbe sonrası kurulmayan, sokaklar bozulduğu zaman kurulmayan, ağır ekonomik kriz zamanı kurulmayan ülkenin en güçlü iktidarı döneminde kurulan bir parti.

Tüm baskı ve tehditlere göğüs geren, bir kuruş bağış almayan, iyi ve yürekli, çaldıkları kapılarda türlü iftiralarla karşılaşan ama yolundan dönmeyen iyi ve cesur insanlara teşekkür etmek ve İYİ Parti’yi bana ‘İYİ ki de kurdurmuşsunuz’ demek için aranızdayım.

Biz dehşet inadızdır. Burnumuzdan kıl aldırmayız. Bu ülkeye fayda sağlayabilme amaçlı severiz. Benim karşılaştıklarımız sizler biliyorsunuz ama sahada, yerelde kardeşlerimin evlatlarımın karşılaştıklarını ben biliyorum.

İYİ Parti kurulmasaydı Türkiye ne halde olurdu, onu düşünmek lazım. İYİ Parti kuruldu, Türkiye’de bir şey değişti; Türkiye’de her şey değişti. Ülkede karşılıklı şeytanlaştırılan yüzlere ayna tuttuk. Birinin birine hakaret ettiği, öbürünün zürriyetsiz diyene ayna tuttuk; kanka çıktılar.

CHP zaten onlar için baş düşman, ama başkalarını da yanına koyarak, temiz yürekli insanlarımızı aldatarak, düşman haline getiren bir dille son derece ucuz bir şekilde politika yaptılar. Biz ikinci olarak buna ayna tuttuk. Hem 24 Haziran’da hem de 31 Mart’ta abilerin işi zor oldu.”

‘DÜŞMANLATIRICI DİL İSTANBUL’DA KAYBETTİRDİ’

24 Haziran seçimlerinde şöyle bir şey yaşadık: CHP zaten olağan suçlu. AKP’li yöneticiler zaten onlardan oy istemiyor. Biz de o dönem bağıra bağıra gezdik ama hiç proje anlatmadık, Türkiye için tek kelime edemedik. 24 Haziran’da o tuzağa kısmen ben de düştüm. Bana FETÖ’cü dediler. 50 miting yapmışım. 50 mitingin yarım saati bağırmışım.

Biz gurup kurduk, girdik Meclis’e. Sonrasında sürekli FETÖ’nün siyasi ayağının tespiti için önergeler verdik. Sonra AKP, ret oyu veriyor, MHP çekimser kalıyor. Önümüzdeki hafta Meral Akşener’in FETÖ’cülüğünü araştırın diye önerge vereceğiz. Bakalım ne yapacaklar?

Kimmiş PKK’lı, kimmiş PKK ile ahbap ortaya çıktı. İşçişleri Bakanlığı’nda oturan arkadaş, arkadaşlarımızı nüfus cüzdanlarını fotokopi örneğini havuz medyasında yayınladılar. Hukuk, insan hakları vatandaşlık hakları katledildi. Ayıp be ayıp! İçişleri Bakanlığı yapmış bir ismin listesinde PKK’lı olur mu? Şehit kardeşi olur. Onların arkasından çekileceğimi zannettiler. Bugün İçişleri Bakanlığı’nda oturan zat, o zaman MHP’nin baraj altından kalmasının zararlı olmadığını ama HDP’nin baraj altında kalmasının zararlı olacağını söyleyen bir zat.

Bütün düşmanlayıcı dil, İstanbul’da bu zata kaybettirdi..

Kaynak-Yurt Gazetesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com