Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » PENTAGON’DAN, BIÇAK FIRLATAN FÜZE !

PENTAGON’DAN, BIÇAK FIRLATAN FÜZE !

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz hafta içerisinde ABD’nin en ünlü gazetelerinden birisi olan The Wall Street Journal’da, ABD’nin bıçak fırlatan gizli bir silaha sahip olduğu bilgisi verildi. Fırlattığı isabetli, keskin ve büyük bıçaklarla sivil kaybının en aza indirgenmesi hedefi olan füzenin bir ninja silahına benzediği de söylendi.

Sıradan füzelerde olduğu gibi patlayıcı herhangi bir materyal barındırmayan “ninja bombası” isimli füze, her biri 45 kilogramlık altı adet dev bıçağı hedefin üzerine bırakıyor ve hedefi parçalara ayırıyor. ABD’nin eski başkanı Barack Obama’nın kontrolü altında üretildiği ifade edilen silahın sadece özel durumlarda aktif hâlde kullanımda olduğunun da altı çiziliyor.

R9X olarak bilinen bu silahın, patlayıcı özelliğe sahip normal bir füzenin sebep olabileceği devasa ölümler içeren operasyonlar için özel olarak tasarlandığı not ediliyor. Şimdiye kadar birisi 2019 Ocak ayında Jamal al-Badawi’yi öldürmede diğeri ise 2017 yılında Suriye’de El Kaide lideri Ahmed Hasan Ebu Hayr el Masri’yi öldürmede olmak üzere R9X’in sadece 2 kez kullanıldığı bilgisi de mevcut..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com