Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE RAMAZAN PİDESİ VE DOLMALIK EKMEK RAFLARDA..

İZMİR’DE RAMAZAN PİDESİ VE DOLMALIK EKMEK RAFLARDA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ramazan ayı öncesi İzmir’deki fırınlarda sıcacık ramazan pidelerinin üretimine başlandı. Sahur da iftar sofralarından eksik olmayan ramazan pidesi için fırıncılar gün boyunca mesai yapıyor.

İzmir’de ramazan ayında 300 gram pide 2.50 TL’den satılacak. Bu yıl pide fiyatı değişmemesine rağmen, gramajı geçen yıla göre 50 gram azaldı. Fırıncı Mustafa Dumrul, “Şu anda 300 gramlık ramazan pidesi satışı yapıyoruz. Fiyatı ise 2.5 TL. Belirlenen rakamlara göre satış yapıyoruz. Geçen sene 350 gramı 2.50 TL idi, bu sene 300 gramı 2.50 TL oldu. Çok büyük bir fark yok, böylelikle israf da önlemiş oluyor” dedi.

TÜM GÜN PİDE HAZIRLANIYOR..

29 yıldır fırıncılık yapan Mustafa Dumrul, yılın 12 ayı pide satışı yaptıklarını belirterek, “Hamurun başından kesiyoruz pideyi, kestikten sonra pasalara diziyoruz. Pasalardan sonra tezgahta tırnak vuruluyor. Bir yarım saat dinlendikten sonra odun ateşinde yaklaşık 6-7 dakika pişiriliyor. Ramazan pidesinin yüksek derecede pişmesi gerekiyor, sıcaklığı ortalama 280 dereceye çıkarıyoruz. Ramazan ayı gelince çok büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Ramazan ayında gündüz saat 12.00’den başlayıp iftar saatine kadar sürekli pide hazırlıyoruz. Gün içinde de pide alınıyor, insanlar oruç tutuyor olsa da akşama hazırlık yapıyor” diye konuştu.

RAMAZANA ÖZEL DOLMALIK EKMEK..

Ramazan pidesi yoğunluğunun başladığını ifade eden fırıncı Muharrem Bulut ise, “Ramazan ayı, tüm yıl boyunca en yoğun geçirdiğimiz ay. Bu aylarda unlarımızı stokluyoruz ve çok çalışıyoruz. Pide almak isteyenler her yıl uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu yıl da aynı yoğunluğu yaşayacağımızı düşünüyoruz. Ramazan ayında bir de köy ekmeği ve dolmalık ekmek yapıyoruz. Genelde Urla tarafında meşhur olan bu ekmek de ramazana özel. Fiyatları da 2.50 TL’den alıcıları bekliyor” dedi..

Kaynak-DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com