Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI COŞKUSU..

ALİAĞA’DA, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI COŞKUSU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bugün Aliağa’da, 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkusu yaşandı. Petrol-İş Sendikası önünde toplanan aralarında, petrol, eğitim, liman, belediye ve basın emekçilerininde bulunduğu kalabalık bir kitle Atatürk Caddesini bütünüyle yürüyerek, Atatürk Caddesi Muhtarlığı önünden dönerek İstiklal Caddesini takip edip Demokrasi Meydanına ulaştı.

Yürüyüşe CHP Aliağa İlçe Başkanı Günsel Ustaoğlu Cirit, Kadın ve Gençlik Kolları, İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve İlçe yöneticileriyle birlikte katılım sağladı. Yürüyüş yaklaşık 1 saat sürdü, balkon ve pencerelerden çok sayıda Aliağa’lı yürüyüş kortejine alkış ve ıslıklarla destek verdi.

Meydanda ilk konuşmayı Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay yaptı. Oktay ülke gündeminde son günlerde yaşanan olumsuz gelişmelere değindi. Oktay Konfederasyonlara da seslenip Hükümetin kıdem tazminatını kaldırıp yerine fon getirmesine yönelik açıklamalarına değinip, bu 1 Mayıs kutlaması burada değil, milyonlarca emekçinin katılımıyla Ankara’da yapılmalıydı, bunu neden yapmadınız sorusunu sordu.

Oktay, Tüpraş ve Ravago İşverenlerini toplu iş sözleşmelerindeki tavırları üzerinden eleştirip bizi şalterleri indirme durumuna getirmeyin uyarısında bulundu.

Oktay’dan sonra Demokrasi Platformu adına Genel-İş’ten Sinan Uğur 1 Mayıs bildirisini okudu. Uğur, emekçi kitlenin siyasi iktadara yönelik taleplerini tek-tek sıraladı. 1 Mayıs bildirisinin okunmasından sonra yine Disk-Genel-İş’ten Doğanşah Aydın ve Aliağa Belediyesi emeklisi Arif Dinç şiirler okudu.

1 Mayıs İşç Bayramının Aliağa’daki kutlamaları Yerel Sanatçılar, Ali Musa Tunç, Onur Haskan, Ümit Öztürk ve Mesut Polat halk müziği ve özgün müzik eserlerinden oluşan bir konser verdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com