Ana sayfa » Güncel » YORGANCILAR; “BUNU YAPANIN CEZASI, İDAMDIR”

YORGANCILAR; “BUNU YAPANIN CEZASI, İDAMDIR”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bu ayki meclis toplantısında yaptığı konuşmada ekonomiye hiç değinmeyip Türkiye gündemindeki haberlere dikkat çekti.

Toplumda yayılan şiddet duygusunun bir telafisi olmadığını dile getiren Yorgancılar, “Rakamlar bugün iner, yarın çıkar. Daha az üretir, daha az kazanırız. Bu bir süreçtir. Ekonomiden daha ivedilikli çözülmesi gereken konularımız var” dedi.

EBSO Nisan ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Yılmaz, meclisin açılışında yaptığı konuşmada dünyanın en kıymetli hediyesi 23 Nisan ruhunu çocuklara, yokluk döneminde veren bir milletin varlık döneminde çocukları koruyamadığını söyleyerek bunun üzüntüsünü ve utancını yaşadıklarını dile getirdi.

İstanbul Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 22 Nisan tarihinde yaşanan 5 yaşındaki kız çocuğu M.E.’nin uğradığı cinsel istismardan bahseden Yılmaz, “5 yaşındaki bir çocuğun evinin önünde maruz kaldığı iğrenç durumun telafisi psikolojik destek olamaz. Bu olay ne ilk ve görebildiğimiz kadarıyla ne de sondur. Bu bir vahşettir ve ilkelliktir. Basite indirgenemez. Bizim toplum olarak acilen iyileşmemiz ve suçluların acilen cezasını çekmeleri için kamunun sorumluluğunu yerine getirmesini bir vatandaş, bir kadın ve bir anne olarak istirham ediyorumö dedi.

“EKONOMİDEN DAHA İVEDİ SORUNLAR VAR”

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, mecliste yaptığı konuşmada ekonomiye değinmedi. Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız çocuğunun uğradığı cinsel istismarla ilgili konuşan Yorgancılar, bunu yapmanın cezasının idam olması gerektiğini savundu. Yorgancılar, “Bu travmayı atmak çok zor. Bunu yapanın cezası idamdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak için faaliyetlerde bulunmak ile bunun arasında bir fark yok.

Tecavüzle ilgili idam kararının yeniden gündeme gelmesi lazım. Ancak bu şekilde bu suçlar caydırıcı olur. Bu olay inşallah son olur. Özgecan olayında da aynı şeyi söylemiştimö dedi. Başkanlık yaptığı günden beri gerek Türkiye’de gerek dünyada meydana gelen ekonomik gelişmeleri meclis üyeleriyle paylaştığını anlatan Yorgancılar, sözlerine şöyle devam etti:

“31 Mart yerel seçimlerinin hemen akabinde bir bülten yayınlayarak ‘Üreten kesim olarak, gündemimizi artık toplumun enerjisini tüketen siyasi polemikler, tartışmalar değil, ihracat başarılarımız, inovasyon çalışmalarımız, uluslararası işbirliklerimiz, katma değerli üretimimiz alsın istiyoruz. Yılın ikinci çeyreğinde yeni bir motivasyon, piyasalara verilecek olumlu mesajlar bugünümüzü dünden daha güzel yapacaktır’ dedik. Seçimler oldu, bitti. Bizim çok daha önemli sorunlarımız, çözüm bekleyen konularımız vardı.

Ama öyle şeyler yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz ki, bu ay konuşmamda ekonomiye hiç değinmeyeceğim. Çünkü, gördüm ki; bizim ekonomiden çok daha ivedilikle çözüme kavuşturmamız gereken konularımız bulunmakta. Yeri geldikçe ifade ettiğim gibi, rakamlar bugün iner, yarın çıkar. Daha az üretir, daha az kazanırız. Bu bir süreçtir. Doğru bir planlama ile geçmiş yıllarda yaşadığımız kriz sürecinde de gördük ki, bunun üstesinden gelebiliriz.”

21 Nisan Pazar günü şehit cenazesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırı konusunda bir değerlendirme yapan Başkan Yorgancılar, yaşadığı endişeyi dile getirdi. Yorgancılar şöyle devam etti:“Bizim demokrasiye olan inancımız azalırsa, bizim adalete olan güvenimiz sarsılırsa, bizim birbirimizin en ufak bir karşıt görüşüne tahammülümüz kalmaz ise, benden değilsin, diye şiddete başvurup, bendensin diye yanlışa gözümüzü kaparsak bunun telafisi olmaz, olamaz.

Her vatan evladının katılabileceği, her siyasi görüşten insanın belki de tek bir ortak noktada buluşabileceği, acıların paylaşıldığı şehit cenazemizde yaşanan olaylardan duyduğum endişeyi, eminim sizler de taşıyorsunuz. Bütünsel baktığımızda çocuklarımız ve ülkemizin geleceği adına endişelenmeliyiz. Bir olma, birlik olma geleneğimizin kaybolduğunu, ortak bir acıda dahi tek yürek olamadığımızı gördüğümüz için. O gün cenaze törenindeki ruh halini düzeltemediğimiz takdirde, cari fazla vermişiz, ihracat rekoru kırmışız var mıdır bir kıymeti?”

SEÇİM SONUCUNDA YAŞANANLARI VURGULADI..

31 Mart seçimlerinin henüz tam olarak sonuçlanmaması nedeniyle Türkiye’nin uluslararası basında olumsuz bir imaja sahip olduğunu öne süren Ender Yorgancılar, halkın demokrasiye bağlılığını gördüklerini söyleyip “Seçim sonucunda yaşananlar bir o kadar önemli. Bizlerin vergileriyle doğru bilgileri aktarmakla yükümlü ajans ne yaptı. Yaklaşık 12 saat veri akışı kesildi.

Atatürk tarafından kurulmuş bu kuruma halkın bilgi alma hakkını kesintiye uğratmak yakıştı mı?” diye konuştu.  Son 7 yılda ortalama her yıl bir seçimin yaşandığı ülkede veri akışına dair şüphelerin arttığını savunan Yorgancılar, seçimin üzerinden 1 ay geçtiğini hatırlatarak Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerle ilgili itirazları sonuçlandırmasını istedi. EBSO’da 4 yılda bir seçim yapıldığını ifade eden Yorgancılar, bayraklar asarak hazırlık yaptıklarını ve üyelerin rahatça oy kullanmasını sağladıklarını anlattı.

Tüm üyelerin oy kullandığını ama bir kişinin seçimi kazandığını hatırlatan Yorgancılar, seçimlerin geride bırakılarak ekonomi gündemine dönülmesini istedi. Yorgancılar organize sanayi bölgelerinin olduğu ilçelerde göreve gelen başkanları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Başkan Yorgancılar son olarak şöyle konuştu: “Konuşmamı terör ile bitireceğim. Maalesef dünyanın her tarafında yüzünü gösteriyor. Terör küresel bir sorundur ülke bazlı değil. Çözümü de küresel olmalı. Küresel çözüm bulunmadığı sürece her ülkenin başına gelebilir.

Yeni Zelenda’da yapılan saldırı ve katledilen Müslümanlar karşılığında Sri Lanka’da içlerinde 2 Türk gencimizin de olduğu 350’yi aşkın canın ölümüne sebep olan art arda terör eylemleri gerçekleştirildi. Ortak akılla teröre çözüm bulunması dileği ile hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Meclis toplantısı farklı meclis üyelerinin gündem dışı yaptıkları konuşmaların ardından sona erdi..

 Kaynak-DHA

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com